ANAF le dă LOVITURA FINANCIARĂ românilor din străinătate. Ce le-a pregătit?

anaf baniInspectorii de la ANAF vor să le dea o lovitură financiară puternică tuturor românilor aflați la muncă în străinătate.
Sunt ani de zile de când se vorbeşte de asemenea directive de impozitare. Până acum nu s-a întâmplat nimic, doar că inspectorii de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală au emis un nou set de decizii în ceea ce îi priveşte pe românii plecaţi la muncă în alte ţări.
Potrivit noilor reglementări, acestora li se impune ca o nouă impozitare strictă a veniturilor pe care le realizează în străinătate.
Se va trece la verificarea provenienţei banilor pe care românii îi trimit lunar rudelor din ţară, aceştia folosind diferite servicii de transfer sau prin alte modalităţi care vor trebui să fie obligatoriu, transparente. De asemenea se va verifica şi dacă se respectă sau nu, cadrul fiscal intern. Iniţiatorii acestei măsuri consideră că doar prin acest demers se poate reechilibra bugetul Fiscului prin încasarea de mai multe impozite la buget. Cu aceste noi impozite, cei de la ANAF caută să acopere deficitul existent în vistieria statului şi să ofere o corecţie drastică evazioniştilor, relatează cei de la newsar.ro.
În acest context, începând de săptămâna viitoare se va discuta de noile măsuri de impozitare ce se vor aplica banilor trimişi de rudele aflate la muncă în străinătate. De altfel, toţi românii care trimit bani familiilor sau rudelor în România vor fi verificaţi în fiecare lună calendaristică. În primă fază, statul român va verifica exclusiv provenienţa banilor, urmând ca ulterior să implementeze o impozitare realistă, conform cu prevederile în vigoare existente în România. Această decizie a inspectorilor de la ANAF este una deosebit de dură şi, în ciuda impactului devastator pe care îl va avea asupra românilor aflaţi la muncă în străinătate, este singurul instrument menit să stopeze fraudele fiscale care duc la diminuarea resurselor financiare ale statul român, relatează specialarad.ro.

Loading...

2 COMENTARII

 1. E o timpenie.
  Mie mi se pare ca e si ilegal.
  Daca muncesc in strainatate,platesc taxe si impozite statului in care lucrez.Obligatoriu !
  La fel ca in Romania ! Diferenta e doar de taxe,mai mici sau mai mari.
  Asta ar insemna ca in Romania daca trimit bani prin Posta cuiva ar trebui sa platesc si statului o parte din ei?
  Daca plateste impozitul cel caruia ii trimit,sunt tot banii mei !
  La fel si daca trimit bani din strainatate in tara.Nu conteaza cui trimit.Cu ce drept sa ia statul din banii mei?
  De ce?
  Mai bine ar reduce cu 99% salariile si pensiile guvernantilor ca tot le primesc degeaba !

 2. Nu-i bai !!! Cat de curand vom incepe decapitarile in pietele publice si bineinteles vom incepe cu bolsevicii de la anaf.Iar copilasii lor ii vom angaja pe viata la mina unde vor munci cate 20 de ore pe zi .Iar cei care nu-si vor face norma vor primi cate o suta de lovituri de bici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.