ANAF pregătește o BOMBĂ pentru românii din străinătate. Va fi prăpăd! Vezi cat trebuie sa platesti daca lucrezi in strainatate si de ce!

anafANAF ntenţionează să desecretizeze informaţiile conturilor bancare ale tuturor românilor din ţară, dar mai ales a celor care lucrează în străinătate.

Inspectorii ANAF au reuşit în ultimile şase luni ale anului să continue ofensiva severă dusă împotriva rău-platnicilor din România. Potrivit datelor oficiale recente, de pe pagina oficială a Fiscului, peste 2.000 de societăţi comerciale şi peste 300.000 de români au fost verificaţi doar în ultimile două luni.

Măsurile luate de inspectorii ANAF sunt de multe ori abuzive şi luate în pripă, astfel încât mii de români au hotărât să reclame abuzurile lor la Protecţia Consumatorului. Foarte mulţi români întorşi de la muncă din străinătate zilele trecute, s-au trezit cu somaţii de plată emise cu titlul executoriu.

Inspectorii ANAF au reuşit să descopere conturile bancare ale cetăţenilor care munceau la negru în străinătate, pe care au pus oprire. Românii s-au văzut puşi în situaţia de a fi obligaţi să plătească dările către CAS, de pe perioada mai multor ani din urmă. Foarte mulţi din cei aflaţi în această situaţie se vor trezi cu penalităţi colosale în clipa în care vor reveni în țară.

Potrivit „Vocea Transilvaniei”, ANAF se află doar la un pas de a pune la zid conturile bancare şi ale cetăţenilor români care lucrează în mod legal în țară sau în străinătate.

Astfel, schimbul de date confidenţiale dintre ANAF şi băncile din toată lumea, ar putea fi anexat Codului de Procedură Fiscală în cazul în care propunerea deputatului clujean Aurelia Cristea va fi adoptată.

Deputatul Aurelia Cristea, membră a Comisiei pentru Buget, Finanțe şi Bănci, susţine că amendamentele propuse de acest proiect potrivit articolelor 61-62 din Codul de Procedură Fiscală, ar conduce la o colaborare cu peste 52 de bănci din lume, pentru prevenirea evaziunii fiscale şi, totodată, pentru facilitarea recuperării sub umbrela legii, a debitelor persoanelor care s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor prevăzute de cadrul legal existent în România, potrivit Arq.ro

Până atunci, se pare că inspectorii ANAF au găsit soluţii de compromis cu băncile din țară ce au facilitat deja pătrunderea abuzivă în baza de date a muncitorilor români care muncesc peste hotare și cărora le-au pus oprire pe conturi.

Drept la replică deputat PSD Aurelia Cristea

Deputatul PSD Aurelia Cristea doreşte să dezmintă informaţiile apărute în articolul publicat sambata, 18 iulie 2015, pe site-ul Realitatea.net, referitoare la articolele 61 şi 62 din Codul de Procedură Fiscală.

„În virtutea dreptului la replică, și ținând cont de faptul că nu mi-a fost solicitat punctul de vedere în legătură cu un subiect în care sunt menționată, vreau să fac următoarele precizări:

Articolele 61 şi 62 din Codul de Procedură Fiscală, pentru ale căror reintroducere am militat* nu sunt de natură să îi prejudieze pe românii din străinătate, care muncesc cinstit, ci se referă la permiterea schimbului de date între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi instituţiile bancare în cazul rezidenţilor români suspectaţi de evaziune fiscală. Prevederile acestea permit depistarea marilor evazionişti fiscali, cei ale căror conturi în off-shore-urile din străinătate nu puteau fi verificate până acum de statul român.

*Cele două articole au fost prevăzute în proiectul iniţial, depus la Senat, a Codului de Procedură Fiscală, ca parte a proiectului de schimb automat de date între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi instituţiile bancare.

Este vorba de proceduri mai simple pentru recuperarea banilor neimpozitaţi, aflaţi în conturi ascunse în “paradisuri fiscale” în străinătate, de la cei care fac evaziune fiscală ÎN România, adică fură din banii contribuabililor cinstiţi! Este vorba de o măsură normală în toate ţările europene, de urmărire şi descoperire a MARII evaziuni fiscale, de recuperare a prejudiciilor în cazurile MARI de corupţie!

Date complete referitoare la potenţiali mari evazionişti se transmit deja către Oficiul de Spălare a Banilor, entitate însărcinată cu aplicarea Directivei nr. 60/2005 a Consiliului Uniunii Europene privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor şi a finanţării actelor de terorism, obligatorie pentru România.

Aceste informaţii vor ajunge în curând şi la ANAF, care le va putea corela cu acelea din dosarele de mare evaziune şi le va putea transmite altor 52 de ţări, care, la rândul lor, vor pune la dispoziţia autorităţilor române date simliare, despre cei bănuiţi de evaziune fiscală. Asta prevede, pe scurt, Acordul de Schimb de Informaţii Financiare şi Fiscale, încheiat în toamna anului trecut, la iniţiativa ministrului german de Finanţe, de 53 de ţări, printre care şi România. Acordul va intra în vigoare din 2017 şi, până atunci, trebuie pregătit terenul, adică legislaţia în domeniul combaterii marii evaziuni fiscale, reglementarea instrumentelor de recuperare a prejudiciilor, pentru a fi mai operative- iar asta  fac prevederile articolelor 61 şi 62 din Codul de Procedură Fiscală. Repet, nu au nicio legătură cu românii din Diaspora!

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.