ANAF și-a deschis magazin online. Sute de produse, la prețuri de nimic! Ministrul Finanțelor promite schimbări majore

ANAF și-a deschis magazin online. Sute de produse, la prețuri de nimic! Ministrul Finanțelor promite schimbări majoreE oficial, ANAF-ul e pus pe făcut bani. Planul e ca din două clickuri, românii să apeleze la Fisc atunci când vor să îşi cumpere haine, bijuterii şi electronice. Ministrul Finanţelor a anunţat intenţia inclusiv ca autorităţile să ceară mai puţini bani pentru maşinile şi locuinţele pe care le execută silit.

Un tabel fără imagini şi fără descriere a produselor. În era comerţul online, aşa arată pagina ANAF dedicată bunurile confiscate. Textile, electronice şi electrocasnice, bijuterii, maşini – toate aşteaptă cumpărători.
Dar niciun produs nu poate să fie achiziţionat online. Clienţii trebuie să meargă în magazinele ANAF. Şi există doar unul în fiecare judeţ. Iar cine îşi doreşte o maşină trebuie să participe la licitaţiile lunare.

Ministrul Finanţelor vrea o schimbare rapidă

„Maşinile, toate aceste bunuri vor fi vândute online, se licitează, fără ca statul să facă o evaluare. Piaţa e cea dă preţul corect sau aceste site-uri, care sunt foarte cunoscute cu care facem un protocol, marfa confiscată se vinde prin acest mecanism și fiecare îşi obţine partea de profit”, a declarat ministru Finanțelor, Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Acum, ANAF caută site-uri dispuse să găzduiască şi oferta statului. Nu se ştie cum se va împărţi profitul şi dacă nu cumva produsele confiscate de stat se vor scumpi.

Pentru o tastatură, ANAF cere acum 14 lei. Un mare magazin online vinde acelaşi produs cu 13 lei. Pentru un bec, ANAF cere un leu şi 50 de bani. Şi nu este cel mai mic preţ din piaţă. Cu toate acestea, Fiscul are clienţi mulţumiţi.

Şeful Finanţelor vrea să simplifice şi modul în care se vând casele

Statul nu va mai stabili preţul de la care porneşte licitaţia. „Casele, de ce să stau eu să fac o evaluare ca şi stat, este valoarea pe care notarul o foloseşte, plec de la acea valoare şi cine oferă mai mult obţine casa”, a adăugat ministrul Teodorovici.

Economiştii propun şi un parteneriat cu agenţii imobiliari. Titlurile de valoare confiscate de stat vor fi vândute – contracost – de brokeri. Anul trecut, ANAF a strâns peste 21 de milioane de lei din valorificarea bunurilor confiscate şi aproape 230 de milioane de lei din executările silite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.