ANCHETĂ la Ministerul Educaţiei după ce unii elevi au primit manuale NEACREDITATE

Ministrul Educaţiei Liviu Pop a declarat, joi, că săptămâna viitoare ar putea intra în şedinţa Executivului actul normativ prin care manualele să fie tipărite doar la editura de stat în cazul în care vor fi date toate avizele necesare. Pop a spus că a declanşat o anchetă internă după ce a constatat că anul trecut elevii de clasa a IV-a au primit manuale auxiliare neacreditate.

„Manualele, aşa cum am spus, sunt asigurate pentru toate clasele. La clasa a V-a am editat un compendiu alături de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, compendiu care acoperă primele opt săptămâni ale semestrului I. În paralel, răspunsurile de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor face posibil ca încă cinci titluri să intre în procedura de contractare, adică în maxim şase săptămâni să ajungă la elevi. Sperăm să se finalizeze toate titlurile în săptămâna imediat următoare în aşa fel încât, aşa cum am preconizat, în opt săptămâni să ajungă toate manualele la copiii de clasa a V-a care anul trecut au primit manualele fiind în clasa a IV- a în 19 decembrie pe această procedură de licitaţie. 19 decembrie a fost data în care au primit manualele de română, matematică, istorie, geografie”, a declarat ministrul Educaţiei.

Liviu Pop a precizat că sătămâna viitoare va intra în şedinţa Executivului actul normativ prin care Editura Didactică şi Pedagogică va trece în subordinea Ministerului Educaţiei, manualele urmând să fie tipărite doar la editura de stat.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.