Angajații Primăriei Borșa în grevă japoneză. Programul de lucru nu a fost oprit!

greva japonezaGrupa sindicală Borșa aparținând Sindicatului din Administrația Maramureș a protestat astăzi, 30.04.2015, alegând ca formă de protest greva japoneză, fără întreruperea programului de lucru, în semn de solidaritate cu Federația Națională a Sindicatelor din Administrație.

Scopul acțiunii de protest este obținerea unor drepturi salariale, precum și aplicarea în totalitate a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, având în vedere faptul că prin Ordonanța nr. 83/2014, drepturile salariale ale angajaților din administrație au fost înghețate la nivelul anului 2014, fiind cele mai mici din sectorul bugetar.

greva japoneza1Primarul Borșei, Ion Sorin Timiș a declarat că înțelege perfect această formă de protest și are știință de faptul că salariile angajaților sunt foarte mici, însă primăria nu poate să facă nicio modificare până nu se reglementează noile legi. Totodată, acesta a mulțumit tuturor salariaților din administrația publică locală că au venit la muncă, iar protestul lor nu a întrerupt programul de lucru.  ”Doresc sa multumesc angajaților Primăriei Orașului Borșa că au ales acest mod de protest, greva japoneză, fără să întrerupă programul de lucru. În acest fel, activitatea Primăriei Orașului Borșa nu a fost afectată”, a declarat edilul Ion Sorin Timiș.

 

Amalia Babici Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.