ANM a emis noi atenționări de furtună

fffAdministrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă după-amiază alte două atenționări nowcasting Cod Galben de furtună pentru cinci județe, dintre care una valabilă până la 15,00 și alta până la 15,30.

Potrivit meteorologilor, până la 15,00, în sud-vestul și sudul județului Constanța (delimitat de localitățile Ostrov, Băneasa, Rasova, Adamclisi, Dobromir, Independența, Negru Vodă) se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua aspect de vijelie și cantități de precipitații ce pot depăși 20 — 25 l/mp.

De asemenea, până la 15,30, în zona de deal și munte a județului Buzău, partea centrală a județelor Prahova și Dâmbovița, sudul și centrul județului Călărași se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului și averse de ploaie ce vor depăși 15-20 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting Cod Galben de furtună pentru municipiul București și județ Ilfov (îndeosebi jumătatea sudică a județului), valabilă până la ora 15,00.

Potrivit meteorologilor, în zonele menționate se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări ale vântului și averse de ploaie ce vor depăși 15-20 l/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, menționează ANM.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.