ANM a emis o alertă meteo de fenomene extreme pentru mai multe regiuni din țară

ANM a emis o alertă meteo de fenomene extreme pentru mai multe regiuni din țară, incluzând atât caniculă, cât și furtuni violente. În intervalul 26 iunie, ora 13 – 27 iunie, ora 6, codul galben de instabilitate atmosferică va afecta jumătatea vestică a Olteniei, Banatul, Crișana, vestul Transilvaniei, zona Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali.

În aceste zone se așteaptă averse torențiale, vânt puternic cu rafale de 50-70 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp, iar pe alocuri pot depăși 50 l/mp.

Totodată, pentru 26 iunie, ANM a emis o atenționare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Valul de căldură va afecta jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat, unde temperaturile maxime vor ajunge la 34-35 de grade, iar minimele nocturne vor fi în jurul valorii de 20 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, generând condiții de caniculă și disconfort termic accentuat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.