ANM ANUNȚĂ „URGIA” ÎN DECEMBRIE: TEMPERATURI DE -30 DE GRADE CELSIUS ÎN ROMÂNIA

Prognoza meteo pentru luna decembrie – Până la finalul lunii decembrie, vremea va avea temperaturi situate cu mult sub media climatologică a lunii decembrie. Săptămâna viitoare, la munte se vor înregistra temperaturi minime de -12 grade Celsius. Vremea de Ignat și în Ajunul Crăciunului va fi, de asemenea, caracterizată de episoade geroase și zăpezi mari.

Vremea se răceşte la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea primele ninsori, anunţă meteorologii. În decembrie, precipitații mai abundente vor fi în centru, est, sud-est și posibile ninsori în nord, centru și la munte. Sunt posibile nopți geroase în nord și în centru. Vreme rece și ninsori în nord și în centru se anunţă și în luna ianuarie. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani.

Totuși, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol și ninsori abundente. Temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunțat.

Prognoza meteo pentru luna decembrie. Săptămâna 26.11.2018 – 03.12.2018
Valorile termice se vor situa sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai prununțată în partea de est a țării.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a teritoriului, excedent ce va fi mai pronunțat în extremitatea de sud-vest și de sud-est a țării.

Prognoza meteo pentru luna decembrie. Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018
Temperatura aerului va avea valori mai coborâte decât cele climatologice pentru această perioadă, abatere negativă ce va fi mai pronunțată în regiunile extracarpatice.

Regimul pluvimetric se va situa în jurul celui normal specific perioadei, în cea mai mare parte a țării, conform romaniatv.net.

Prognoza meteo pentru luna decembrie. Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018
Valorile termice se vor situa ușor sub cele climatologic normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru luna decembrie. Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018
Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor climatologice ale perioadei, posibil ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice.

Sursa: cancan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.