ANM: Informare de instabilitate atmosferică și disconfort termic, până duminică la ora 20,00

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis, sâmbătă, o informare de instabilitate atmosferică și disconfort termic în aproape toate zonele țării, valabilă până duminică la ora 20:00.

Astfel, în intervalul 16 august, ora 14,00 — 17 august, ora 20,00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

În aceste regiuni se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15 — 20 de litiri/mp și izolat, mai ales în Lunca Dunării și în zona litoralului, 30 — 40 de litri/mp.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 16 august, în estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei, vremea se va menține călduroasă cu temperaturi maxime de 32 — 34 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge local pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi accentuat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.