ANSVSA: Laptele provenit din ferme este conform. Patronul Lactate Brădet: Probele, luate din vitrina unui magazin local

test lapteLaptele provenit din toate fermele din România este un lapte conform şi poate pleca fără probleme către procesare, iar primele rezultate pe analizele prelevate de la fermele din Argeş şi Dolj sunt negative, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Andrei Butaru.

‘În urma controalelor făcute până acum nu există probleme în fermele din România. Laptele este conform şi poate pleca către procesare fără alte rezerve. La ora la care discutăm vorbim de toate fermele din România’, a explicat preşedintele ANSVSA.

În ceea ce priveşte rezultatele probelor prelevate de la cele două ferme din Argeş şi Dolj, şeful ANSVSA a subliniat că le va face publice în momentul în care vor fi finalizate, însă primele probe au ieşit negative, iar altele mai sunt în lucru.

‘Noi facem controale în fermele din Argeş şi Dolj pentru că aşa ne cere procedura, iar când se vor finaliza toate analizele pe care le-am recoltat vom face declaraţii sau vom transmite un comunicat de presă. Primele rezultate au ieşit negative, dar mai avem şi altele în lucru. Nu pot spune când se vor finaliza, dar când le vom avea le vom face publice. Am vrut să fac aceste precizări pentru că s-a creat o psihoză în rândul populaţiei şi oamenii trebuie să ştie că laptele este conform, că nu sunt probleme pe lapte, iar fermierii trebuie să îşi ducă activitatea în mod normal’, a spus Butaru.

Ministrul Agriculturii declara în data de 1 martie că nu exclude posibilitatea ca sursa contaminării cu E-coli a brânzei proaspete de vaci de la Lactate Brădet să fi fost laptele livrat de fermele din Dolj şi Argeş.

‘(…)Este posibil şi vom verifica pentru că, potrivit specialiştilor, contaminarea ar fi fost de la lapte. Personalul din fabrică este sănătos, nu este purtător şi este greu de crezut că în comerţ s-ar fi putut realiza contaminarea’, a explicat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la finalul discuţiilor din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

La rândul său, patronul lactate Brădet, Marius Badea, a declarat pentru ECONOMICA.NETfaptul că probele care au ieşit pozitive la analiza pentru E.coli serogrupul O 26 au fost prelevate de inspectorii ANSVSA „din vitrina unui magazin local”.

Sursa: economica.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.