Antibiotic natural – Remediu naturist cu cimbru și miere

Combinația de cimbru cu miere este o combinația câștigătoare atunci când vine vorba de calmarea simptomelor de gripă și răceală, tuse, infecții respiratorii și dureri în gât.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Proprietăți, beneficii

Datorită conținutului de timol, cimbrul este inclus în diverse formule farmaceutice și cosmetice. Timolul este un compus care a demonstrat puternice proprietăți antimicrobiene și datorită acțiunii sale antispasmodice, este util în tuse.

În ceea ce privește răcelile și infecțiile, cimbrul ajută prin efecte antiseptice, imunostimulatoare și imunomodulatoare. De asemenea, poate fi folosit și ca protector pentru inflamații și cancer deoarece are și proprietăți anticancerigene și antioxidante.

Cimbrul este recomandat și de terapeuta Maria Treben, în asociere cu pătlagina, pentru creșterea eficienței împotriva afecțiunilor respiratorii, a secrețiilor abundente și a astmului bronșic.

Mai mult, un leac eficient și în caz de tuse convulsivă. Pentru a prepara un ceai, se folosește 1 linguriță de amestec de cimbru și pătlagină la 1 cană cu apă clocotită. Se poate adăuga și 1 felie de lămâie și se lasă la infuzat.

Ceaiul fierbinte se soarbe cu înghițituri mici de 4 sau 5 ori pe zi. Dacă există risc de pneumonie, ceaiul se va bea din oră în oră.

Deoarece pe copii cu greu îi putem convinge să bea o cană de ceai, recomandarea este câte 1 linguriță de sirop aromat cu miere și cimbru.

Se umple un borcan pe jumătate cu crenguțe verzi de cimbru care se acoperă cu miere, umplând borcanul până sus. Se amestecă un pic, se pune capacul și se lasă la loc călduros timp de 2 săptămâni.

Când mierea are un miros și gust suficient de pregnant de cimbru, siropul este gata. Se păstrează la loc răcoros unde rezistă câteva luni. Se recomandă câte 1 sau 2 lingurițe sau după nevoie.

Pentru a obține acest remediu mai repede, se poate pune mierea și cimbrul pe baie de aburi, la 180 de grade, pentru 15 minute.

Dacă se folosește cimbru uscat, se pun 40 de grame de cimbru uscat și măcinat într-un borcan de 200 de grame și de adaugă miere până sus. Se închide borcanul și se lasă la infuzat 10 zile. Se recomandă câte 3 lingurițe pe zi, dimineața, la prânz și seara, la o distanță de 8 ore între doze.

Notă: nu este indicat să consumați cimbru cu miere mai mult de 7 zile la rând și nu este indicat să depășiți dozele recomandate.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.