”Antifrauda fiscală a băgat Borșa sub asediu! Descinderile l-au supărat pară și foc pe deputatul Fonta”

anaf”Oameni buni, vă scriu în seara asta pentru că sunt foarte suparat!! Astăzi am participat și eu alături de foarte mulți borșeni și vizitatori din alte localități, la Serbările Zăpezii din Borșa. Am constatat cu stupoare că, în miezul zilei, în plină desfășurarea a serbărilor, au descins un număr de 7 autoturisme cu inspectori din cadrul Direcției Antifraudă Fiscală. Acești inspectori au procedat la efectuarea controalelor asupra buticurilor din locurile special amenajate, în mod abuziv fără a se legitima, aplicând amenzi între 500 și 3.000 de lei.

Nu este normal ca într-un orășel mic ca și Borșa în care mai locuiesc efectiv circa 10.000 de locuitori care fac eforturi mari pentru a supraviețui și în care au loc 2-3 evenimente de acest gen pe an, să se întâmple astfel de lucruri!!”, a început postarea care poate fi citită pe pagina personal de Facebook a deputatului Fonta.
Parlamentarul de Borșa-Vișeu s-a declarat dezamăgit de modul în care au acționat acești inspectori și este supărat mai ales pentru faptul că marea majoritate a comercianților amendați nu a câștigat nimic.

Nuțu Fonta: De ce nu au avut loc astfel de descinderi în zilele obișnuite?

”Într-un orașel aflat în apropierea zonei de conflict cu Ucraina, în care infrastructura și piața locurilor de muncă sunt la pământ, într-un orașel în care cei care au mai rămas acasă luptă din răsputeri pentru a supraviețui, NU ESTE NORMAL ca în singurele momente în care avem ocazia să promovăm turistic zona, să aibă loc asemenea abuzuri! Mă întreb, de ce nu au avut loc astfel de descinderi în zilele normale? Sunt de acord că aceste structuri de control trebuie să-și exercite sarcinile de serviciu, ba mai mult decât atât, am susținut măsura legislativă prin care s-a dispus dotarea acestor oameni pentru a-și putea desfășura sarcinile de serviciu în condiții optime, însă nu sunt de acord cu acest gen de abuzuri. Trebuie să se țină cont de puterea financiară a fiecărui cetățean, nu putem pretinde nimănui mai mult decât poate da”, a precizat deputatul Nuțu Fonta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.