Antrenament al jandarmilor montani

În perioada 02-05 august, jandarmii maramureșeni alături de colegi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Suceava și Bistrița-Năsăud, instructori de la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș și nu în ultimul rând, personal din cardul Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. au desfășurat un antrenament referitor la activitățile de căutare și salvare a persoanelor a căror viață este pusă în pericol în mediul montan.

Tema acestui antrenament comun a fost coordonarea și executarea activităților specifice căutării şi salvării persoanelor rătăcite la sol şi din aer, în zone montane, greu accesibile / inaccesibile la sol, evacuarea persoanelor la cea mai apropiată unitate medicală cu suport aerian din partea Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I.

Scopul antrenamentului fiind pregătirea comună a personalului din structurile cu atribuţii în domeniul montan în vederea asigurării creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor/turiştilor în zona montană şi îmbunătăţirea capacităţii de răspuns la evenimentele sesizate prin S.N.U.A.U. 112 provenite din zonele montane greu accesibile.

Misiunea de salvare, îndeplinită cu succes, toate persoanele au fos găsite nevătămate, acestea fiind transportate cu elicopterul într-o zonă sigură de la poalele Munților Tibleș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.