Anunţ-BOMBĂ de la WIZZ AIR în România

Cea mai mare companie aeriană din România a lansat un program prin care recrutează tineri dornici să devină piloţi. Dacă până în prezent doar polonezii se puteau înscrie să devină piloţi la Wizz Air, acum şi tinerii din România au această posibilitate.

Un raport al Boeing arată că până în 2036 va fi nevoie de aproape 640.000 de piloţi la nivel global. Pe măsură ce companiile aeriene se extind şi comandă din ce în ce mai multe avioane, va fi nevoie şi de piloţi. Iar lipsa acestora pot aduce pierderi companiilor. Să nu uităm de criza de la Rynair din toamna trecută, atunci când piloţii şi-au cerut zilele libere.

Şi cum traficul aerian este în creştere, acum, tinerii pasionaţi de aviaţie pot deveni piloţi pe avioanele Wizz Air. Compania a lansat şi în România programul „Pilot Academy„.

Dar, cine doreşte să devină pilot, trebuie să scoată bani mulţi din buzunar. Tinerii britanici cheltuie pe şcolarizare chiar şi 100.000 de lire, potrivit presei din Regat. Salariul mediu al unui pilot în Marea Britanie este de circa 70.000 de euro/an. Pentru începători, acestea pornesc de la 40.000 de euro şi pot depăşi 122.000 de euro anual, în funcţie de experienţă şi companie.

Taxele de şcolarizare în cadrul Pilot Academy la Wizz Air sunt de 65.000 de euro. Din total, tinerii care vor să devină piloţi trebuie să achite pe loc până la 20.000 de euo la şcoala din Ungaria sau până la 22.150 de euro la şcoala din Grecia. Diferența de 45.000 de euro va fi prefinanțată de Wizz Air.

Care sunt condiţiile de împrumut de la Wizz Air 

Pentru cei care aleg şcoala Trener Kft din Ungaria, dobânda anuală efectivă (DAE) se ridică la 2,40%, suma totală a împrumutului este de: 45.000 de euro, suma totală de plată: 51.000 euro.

Rata dobânzii la împrumut este de 0% (fixă). Costul total al împrumutului: 6.000 EUR (constând în comisionul de împrumut: 2.000 euro pe loc și 4.000 euro după luna 89).

Împrumutul se acordă pe o perioadă de 89 de luni, plata în rate se efectuează pe o perioadă de 60 de luni, așadar restituirea împrumutului începe după luna 30.

Ratele lunare variază: între luna 30 și luna 53: 340 euro/lună, între luna 54 și luna 65: 1.100 euro/lună, între luna 66 și luna 89: 985 euro/lună.

ACi care aleg Egnatia Aviation Ltd din Grecia au de plătit o dobânda anuală efectivă (DAE) ce se ridică la 2,50%, suma totală a împrumutului este de: 45.000 de euro, suma totală de plată: 51.000 euro.

Rata dobânzii la împrumut este de 0% (fixă). Costul total al împrumutului: 6.000 euro (constând în comisionul de împrumut: 2.000 euro pe loc și 4.000 euro după luna 85).

Împrumutul se acordă pe o perioadă de 85 de luni, plata în rate se efectuează pe o perioadă de 60 de luni, așadar restituirea împrumutului începe după luna 26. Ratele lunare variază: între luna 26 și luna 49: 340 euro/lună, între luna 50 și luna 61: 1.100 euro/lună, între luna 62 și luna 85: 985 euro/lună.

Ce cuprinde programul pentru a deveni pilot 

Wizz Air colaborează cu două școli Tréner Kft în Nyiregyháza și Egnatia Aviation în Kavala, Grecia. Cursurile urmează să înceapă în lunile iulie și septembrie cu Egnatia și în noiembrie cu Tréner Kft.

Programul integrat constă în 750 de ore la sol, 60 de ore în simulator și 145 de ore de antrenament de zbor pe parcursul a 16 sau 21 de luni la una dintre cele mai experimentate școli de zbor partenere Wizz Air.

Pe parcursul acestor luni de training-uri introductive, cadeții încep să dobândească cunoștințele necesare și să-și dezvolte abilitățile pentru a-și lansa cariera de piloți la Wizz Air și pentru a sprijini extinderea semnificativă a companiei.

Cadenții care absolvă cu succes programul „Pilot Academy” pot să-și înceapă activitatea la Wizz Air în calitate de Pilot Trainees (pilot în pregătire).

După terminarea următoarelor programe Airline Transition Program, Type Rating Course, Line Training, precum și a altor training-uri interne în cadrul WIZZ, ei pot începe să zboare ca și co-piloți în întreaga rețea Wizz Air și pot progresa în carieră.

Wizz Air oferă piloților săi șansa dezvoltării rapide și constante a carierei. După intrarea în cadrul companiei în calitate de First Officers, cadeții pot deveni Senior First Officers în termen de doi ani și, după încă doi ani, pot aplica pentru programul de upgrade pentru a deveni comandanți Airbus A320 / A321.

Sursa: economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.