ANUNT BOMBA! Șoferii care rămân fără permis își vor putea CUMPĂRA dreptul de a conduce!Se schimbă legea!

permis retinutANUNT BOMBA! Șoferii care rămân fără permis își vor putea CUMPĂRA dreptul de a conduce!

Potrivit unui proiect de lege care dorește modificarea în totalitate a Codului Rutier, șoferii care rămân fără permis își vor putea răscumpăra punctele de penalizare, astfel încât, cei care au bani, vor putea evita să cumuleze cele 15 puncte care conduc automat la suspendarea dreptului de a conduce.

Articolul 401 din proiectul legislativ depus la Senat pentru dezbatere și înregistrat cu nr. B710 din data de 22.12.2015 se referă la răscumpărarea fiecărui punct de penalizare:

„Art.401 – (1) Fiecare punct de penalizare aplicat poate fi răscumpărat până în momentul în care a intervenit de drept, suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, ca măsură administrativă, iar contravenientul face dovada achitării amenzii contravenționale aplicate prin procesul-verbal respectiv.
(2) Un punct de penalizare reprezintă valoric un punct amendă”.

Astfel, un punct de penalizare va putea fi cumpărat, iar valoarea unui punct va fi egală cu valoarea unui punct-amendă. În prezent, un punct-amendă valorează 105 lei, reprezentând 10% din salariul minim pe economie.

Polițiștii s-au arătat nemulțumiți de prevederea care le va permite celor cu bani să continue să comită contravenții și să își păstreze permisele de conducere.

„Cei cu limuzine vor opri și staționa unde doresc, vor continua să vorbească la telefon, nu se vor încadra pe banda corectă și exemplele pot continua. Ei bine în cazul acestora, acest sistem cu puncte de penalizare ar trebui ca în momentul în care acumulează 15 puncte de penalizare, deci și-a făcut un obicei să încalce legea, în mod normal ar trebui să rămână fără permisul de conducere, din moment ce sancțiunile pecuniare nu-l afectează. Numai că așa ceva nu se va mai întâmpla, cei ce au posibilități financiare își vor putea plăti aroganța și disprețul față de regulile de circulație. În concluzie, dacă noul cod rutier va fi adoptat în această formă, în România aroganța și disprețul față de lege vor putea fi cumpărate”, noteaza politisti.ro.

sursa:reporterntv.ro

1 COMENTARIU

  1. De ce nu faceti anularea punctelor pentru cei care nu au probleme in trafic sau avertisment pentru soferii disciplinati care gresesc o data , pentru soferii indisciplinati dublati sau triplati punctul de amenda in functie de caz pana la anularea dreptuluyi de a conduce !!! Eu am permis din ’90 ( din care 15 ani taximetrie ) nu am avut niciun accident si niciun punct de penalizare niciodata si consider ca daca gresesc o data minor cum ar fi centura de siguranta sa pot primii un avertisment

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.