Anunț de presă:„Creşterea performanţei energetice în clădirile publice din Municipiul Baia Mare – Şcoala Gimnazială nr. 18 Baia Mare”

Anunț de presă:„Creşterea performanţei energetice în clădirile publice din Municipiul Baia Mare – Şcoala Gimnazială nr. 18 Baia Mare”

Municipiul Baia Mare a semnat în 13 martie 2019 contractul de finanţare aferent proiectului, cu titlul „Creşterea performanţei energetice în clădirile publice din Municipiul Baia Mare – Şcoala Gimnazială nr. 18 Baia Mare”.

Beneficiarul proiectului: Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Baia Mare.

Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, program implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Nord-Vest, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Nord-Vest.

Obiectivul general al proiectului: creşterea eficienţei energetice prin îmbunătăţirea infrastructurii în Şcoala Gimnazială nr. 18 din Baia Mare, prin lucrări de reabilitare termică şi utilizarea energiei din surse regenerabile, având ca efect gestionarea inteligentă a energiei, reducerea emisiilor de CO2, îmbunătăţirea aspectului urbanistic, creşterea valorii arhitecturale a Municipiului Baia Mare, precum şi reducerea efortului bugetar datorită scăderii cheltuielilor cu utilităţile aferente clădirii.

Prin proiect se va realiza creșterea eficienței energetice (implicit îmbunătățirea încadrării energetice) a unității de invățământ prin anveloparea termică a acesteia, modernizarea instalației de iluminat și a celei de distribuție a agentului termic pentru încălzire și apă caldă.  Se va promova utilizarea surselor de energie regenerabilă, mai curate, cu emisii reduse de carbon și eficiente din punct de vedere comercial prin realizarea lucrărilor și dotărilor specifice proiectate. De asemenea, se va optimiza utilizarea eficientă a fondurilor publice prin realizarea lucrărilor de reabilitare termică a unității de invățământ (lucrări menite să elimine reparațiile curente pentru o lungă perioadă de timp și să degreveze bugetul administrației publice locale).

Categorii de lucrări de bază (de creștere a eficienței energetice) propuse:

  1. Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii
  2. Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum
  3. Lucrări de instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei termice pentru consum propriu
  4. Lucrări de reabilitare a instalației de iluminat
  5. Lucrări conexe realizate odată cu realizarea măsurilor de creștere a eficienței energetice a clădirii.

Valoarea totală a proiectului este de  3.062.405,22 lei din care finanțare nerambursabilă 2.980.858,41 lei.

Data începerii și data finalizării:  13.03.2019 – 30.04.2021

Codul MySMIS: 111226

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Primarul Municipiului Baia Mare,
Dr. Ec. Cătălin Cherecheş

 

UAT Municipiul Baia Mare

430311 Str. Gheorghe Șincai nr. 37

Telefon 0040262/211001

Fax 0262/212332

E-mail primar@baiamare.ro

www.baiamare.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.