Anunț extrem de important în privința valabilității polițelor RCA de la Euroins. Un nou termen de valabilitate

Valentin Ionescu, director general Sector Asigurări – Reasigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a făcut un anunț extrem de important în privința valabilității polițelor RCA de la Euroins.

Ionescu a dezvăluit că ASF a propus prelungirea denunțării polițelor emise de compania Euroins cu 90 de zile, până pe 8 decembrie. În urma falimentului Euroins, toți cei care dețin polițe de asigurare la această companie trebuiau să le denunțe până la 8 septembrie.

ADVERTISING

Acum, Autoritatea de Supraveghere Financiară propune o prelungire a termenului cu încă trei luni.

„Având în vedere evoluțiile din piața asigurărilor și în scopul protecției consumatorilor, ASF a propus prelungirea valabilității polițelor.

Deci, dacă această propunere pe care noi am înaintat-o Guvernului, de proiect de ordonanță de urgență va trece, denunțarea polițelor RCA se va face undeva la începutul lunii decembrie. Noi am propus o prelungire cu încă 90 de zile”, a explicat directorul general din cadrul ASF, la Euronews România.

Fondul de Garantare a Asiguraților a explicat cum pot fi denunțate polițele de la Euroins
Polițele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile, potrivit legii, până la data de 8 Septembrie 2023. În perioada rămasă până la data menționată, polițele acoperă riscurile menționate conform contractelor de asigurare. Menționăm de asemenea faptul că, lichidatorul judiciar numit de instanță are posibilitatea legală de a denunța polițele înainte de 8 Septembrie 2023.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.