Anunț: Nicio scădere a salariilor de la stat în urma noii legi a salarizării, anunță ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a făcut publică o declarație importantă referitoare la impactul noii legi a salarizării asupra angajaților de la stat. Potrivit acesteia, niciun salariu de la stat nu va fi redus odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, care ar putea avea loc anul viitor.

„Nu o să avem scăderi fiindcă ideea acestei legi este de a veni cu venituri care să asigure pentru toate categoriile de angajați de la stat venituri decente și echitate”, a explicat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Printre categoriile care se așteaptă să beneficieze de majorări semnificative se numără IT-iștii, care ar putea câștiga la fel de mult ca cei din sectorul privat, adică salarii mai mult decât duble. De asemenea, și domenii precum sănătatea, cercetarea și învățământul ar putea vedea creșteri semnificative ale salariilor.

În sectorul sănătății, asistenții medicali, personalul auxiliar și TESSA se numără printre categoriile care ar putea primi cele mai mari creșteri salariale. De asemenea, gardurile medicilor ar urma să fie mai bine plătite, iar performanța lor ar putea fi evaluată în funcție de numărul de servicii medicale oferite.

În ceea ce privește administrația publică locală, se pregătesc modificări importante, cum ar fi stabilirea salariilor prin intermediul unei grile, spre deosebire de sistemul anterior care permitea consiliilor locale sau județene să-și stabilească salariile până la nivelul vicepreședintelui sau viceprimarului.

Cu toate acestea, legea salarizării vine cu un impact bugetar estimat mai mare decât legea pensiilor, fiind estimat la peste 10 miliarde de lei.

Noua lege a salarizării este așteptată să aducă schimbări semnificative în peisajul salarial al bugetarilor și să contribuie la creșterea nivelului de trai al acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.