Anunt oficial! Se redeschid scolile! Dar NU toti elevii vor merge la scoala. Cine sta acasa

Președintele Klaus Iohannis a venit în urmă cu puțin timp cu o veste bună pentru elevi și părinți. Șeful statului a anunțat că majoritatea instituțiilor de învățământ se redeschid odată cu începerea celui de-al doilea semestru din anul școlar 2020 – 2021.

Mai exact, grădinițele și școlile urmează a fi redeschise din data de 8 februarie 2021, decizia finala urmând a fi comunicată pe 2 februarie. Declarația a fost făcută după ședința de la Palatul Cotroceni, după ce primul om în stat a discutat cu Guvernul despre această temă.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Așadar, în condițiile în care pandemia de coronavirus evoluează la fel ca în ultimele 2 săptămâni există șanse mari ca majoritatea instituțiilor să-și reia activitatea de la catedră. Totul se va baza în continuare pe scenarii și în funcție de rata de infectare.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Veste excelentă pentru elevi și părinți. Când se reiau cursurile

„Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, cu ministrul Sănătății, tema discuției: deschidem sau nu deschidem școlile. Pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă.

Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni.

Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală. Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate. În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță.

În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar ciclul primar, restul nu mai merg la școală.

Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online. Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav.

Se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri de restricție rămân în vigoare. În 2 februarie vom face o re-evaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată pe 2 februarie

În cazul universităților, fiecare universitate va decide, având în vedere autonomia universitară”, a declarat Klaus Iohannis, joi, 14 februarie 2021, despre redeschiderea școlilor și grădinițelor din țara noastră.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.