Anunțul care dă FIORI Europei. Ce ne așteaptă în această vară. Avertismentul OMS

Aproape toate statele de pe glob au impus restricții de călătorie în încercarea de a controla răspândirea Covid-19, dar odată cu intrarea în cel de-al treilea an al pandemiei, multe dintre acestea au făcut modificări importante în materie de reguli.

Acum, când majoritatea oamenilor au revenit la stilul lor de viață de dinainte de pandemie, OMS face un anunț îngrijorător în privința virusului. Iată despre ce este vorba!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi, 30 iunie, că se așteaptă la „niveluri ridicate” de Covid-19 în Europa în această vară și a cerut țărilor să monitorizeze răspândirea, deoarece cazurile s-au triplat în ultima lună.

„Pe măsură ce țările din Europa au ridicat restricțiile care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a precizat, pentru AFP, directorul pentru Europa al organizației, Hans Kluge.

„Virusul nu dispare doar pentru că țările încetează să-l monitorizeze. Continuă să contamineze, continuă să se schimbe și încă ucide”, a mai adăugat acesta într-o declarație scrisă pentru AFP.

În condițiile în care subvarianta Omicron BA.5, mai blândă, dar mai contagioasă, se răspândește pe întreg continentul, cele 53 de țări din regiunea europeană a OMS înregistrează în prezent puțin sub 500.000 de cazuri zilnic, potrivit datelor organizației.

Țările din Europa care înregistrează o creștere a numărului de cazuri
Austria, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Luxemburg și Portugalia sunt țările care se connfruntă cu o creștere a numărului de cazuri. După ce în cea mai mare parte a iernii s-a înregistrat un număr de aproximativ 4.000 – 5.000 de decese pe zi, în prezent, în Europa se raportează circa 500 de morți pe zi, cam câți se înregistrau în vara anului 2020.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.