Anunţul de ULTIMĂ ORĂ al lui Isărescu pentru 2016: Ce se va întâmpla cu leul

mugur isarescuAnunţul de ultimă oră al lui Migur Isărescu pentru 2016. Guvernatorul BNR spune că există premise ca leul să fie stabil și în 2016, ca și anul trecut, cu condiția să nu apară un context intern tulbure sau mai tulbure decat anul trecut și volatilități mai ample în plan extern.

Leul a fost stabil în 2015 deoarece condițiile macroeconomice de anul trecut au fost stabile, explică Mugur Isărescu. Potrivit acestuia, România a avut o situație macro bună și acest lucru s-a reflectat în stabilitatea leului „făra sa fie nevoie de intervenții” din partea BNR. „Dacă se mențin stabile și în 2016 nu vom asista la deviații, există premisa ca leul să fie stabil. Un context intern tulbure sau mai tulbure decât anul trecut, volatilități mai mari, mișcări mai ample ne vor influența, ca și pâna în prezent, pot fi dezechilibre temporal pe piață”, a declarat guvernatorul BNR. Mugur Isărescu a comparat macrostabilitatea economică cu sănătatea unui organism. Potrivit șefului BNR, Banca Centrală are toate instrumentele de politică monetară funcționale.

Acesta a mai spus că există un excendent permanent de lei care este absorbit treptat prin creșterea creditului, dar datorită încrederii și condițiilor macro, acest excedent nu se vede în piața valutară, care este în continuare echilibrată, spun cei de la Realitatea TV.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.