Anunţul momentului despre COVID-19! Studiul care răstoarnă toate teoriile

Anunţul momentului despre COVID-19! A fost făcut public studiul care răstoarnă toate teoriile. Este şi mai periculos decât se ştia până acum. Specialiştii s-au decis să facă dezvăluiri complete.

Anunţul momentului despre COVID-19! A fost făcut public studiul care răstoarnă toate teoriile. Este şi mai periculos decât se ştia până acum. Specialiştii s-au decis să facă dezvăluiri complete.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Cum se poate transmite COVID-19?

S-a aflat cum se poate transmite COVID-19. Un studiu important a scos la iveală că infecţia cu noul coronavirus se transmite mai uşor prin vorbire, decât prin tuse. Totul se întâmplă atunci când ne aflăm în apropierea unei persoane care a contactat virusul.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

La o oră după ce o persoană infectată a vorbit timp de 30 de secunde, picăturile minuscule sau aerosoli rămaşi conţin mult mai multă masă virală decât după o tuse. Asta înseamnă că în spaţii mici şi fără ventilaţie, acest lucru este suficient pentru a provoca Covid.

„Vorbirea este o problemă foarte importantă atunci când vine vorba despre transmiterea virusului şi care trebuie luată în considerare.

Aceasta produce particule mult mai fine decât tusea, iar aceste particule, sau aerosoli, pot persista timp de cel puţin o oră în cantităţi care sunt suficiente pentru a provoca boala”, spune prof. Pedro Magalhães de Oliveira, expert în mecanica fluidelor la Universitatea din Cambridge, conform The Guardian.

Virusul, mai periculos în spaţii închise

Cercetarea arată din nou că virusul se ia mult mai uşor în spaţii închise. Explicaţia constă în faptul că picăturile mari cad pe pământ pe distanţe scurte, picăturile minuscule pot transporta virusul pe distanţe mai mari de doi metri, iar virusul persistă.

„Aveţi nevoie de măşti, aveţi nevoie de distanţare şi aveţi nevoie de o ventilaţie bună în încăperi, astfel încât aceste particule să nu se acumuleze într-un spaţiu închis şi să fie îndepărtate în siguranţă”, mai spune Oliveira.

Sursa: capital.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.