“ Apă și locurile de muncă “ de Ziua Mondială a Apei la VITAL

12038364_974835749291224_2611816463562038235_nDecizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993. Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducere în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.

În fiecare an, sărbătorirea se face sub un slogan. Tema promovată anul acesta “ Apă și locurile de muncă “, ne supune atenţiei legătura dintre apă şi profesii astfel încât, împreună: factori de decizie, gospodari de apă, utilizatori de apă şi alţi factori interesaţi să contribuie la dezvoltarea de politici care să asigure o reală protecţie a resurselor de apă. Statisticile la nivel mondial arată că: 768 milioane de oameni nu au acces la surse de apă şi 2,5 miliarde de oameni nu au acces la sisteme de canalizare.
12063503_974835769291222_464947512602000513_n

Obiectivul marcării acestei zile este de a sensibiliza populația atât în privința potențialului pentru o cooperare extinsă, cât și asupra răspunsurilor la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creșterea cererii de acces la apă și la serviciile în domeniu.

Anul 2016 abordează o temă de interes global “Apa şi locurile de munca“, având în vedere că ambele sectoare sunt interdependente şi într-o strânsă conexiune.

SC VITAL SA a sărbătorit aceasă zi prin organizarea de Porți Deschise pentru toți maramureșenii, la Stația de tratare a apei din Baia Mare și Vișeu de Sus, precum și la Stația de epurare din Sighetu Marmației.

La Baia Mare evenimentul a fost marcat prin vizitarea Stației de tratare a apei și a laboratorului de analize fizico-chimice și microbiologioce, din cadrul S.C. VITAL S.A.  Atmosfera a fost animată de mascota societății, PICĂTURA DE APĂ, care a oferit copiilor baloane colorate și deja bine cunoscuta carte de colorat PICĂTURA ȘTIE TOT!
Organizatorii au pus la  dispoziție mijloace de transport către și dinspre  Stația de Tratare a Apei din Baia Mare, cu pornire din fața Casei de Cultura a Sindicatelor  și întoarcere în municipiul reședință de județ, în jurul orei 12.30. Și cum educația începe de la cele mai fragede vârste, am acordat oatenție deosebită celor mici.

Astfel, aproape 700 de tineri și  elevi de la școli din Băița de Sub Codru, Tăuții de Sus și Baia Mare au avut ocazia să viziteze Stația de tratare a apei din Baia Mare. Atât adulții cât și copii au fost întâmpinați de către specialiștii societății SC VITAL SA care i-au condus  în incinta stației de tratare a apei pentru a vedea îndeaproape fluxul tehnologic al tratării apei. Invitații au rămas uimiți când au văzut că într-adevăr este nevoie de o adevărată uzină pentru ca apa să ajungă la robinete în siguranță și bună pentru consum.
Punctul culminant al vizitei a fost laboratorul de analize fizico-chimice și demonstrațiile făcute de chimiștii noștri.
Evenimentul s-a bucurat de participarea conducerii societății S.C. VITAL S.A. și de prezența celor din mass media locală.

Cei care au ales să viziteze, în această zi specială, Stația de epurare din  Sighetu Marmației, au putut observa îndeaproape fluxuriletehnologice folosite pe linia apei și a nămolului, laboratorul din cadrul stației, dar și sistemul de monitorizare (sistem SCADA)  al
stației de epurare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.