Apocalipsa 2015 şi sosirea unei civilizaţii extraterestre! Eclipsa de Soare va afecta reteaua electrică

eclipsa_38757800Eclipsa parţială de Soare de pe 20 martie, în timpul căreia Luna va acoperi peste jumătate din discul Soarelui, stârneşte vii controverse pe internet. Se vorbeşte, din nou, despre un posibil cataclism natural, despre Apocalipsa şi chiar şi despre sosirea unei civilizaţii extraterestre.

Dincolo de teoriile apocaliptice, au apărut informaţii extrem de credibile care acreditează ideea că eclipsa de Soare va afecta reteaua electrica.

Potrivit experţilor de la grupul european al administratorilor de retele electrice si de gaz, Entso-e, “riscurile producerii unui incident nu pot fi complet excluse”. Asta în condiţiile în care productia de energie electrica prin intermediul panourilor fotovolatice va fi oprita, obligandu-i pe administratorii retelelor electrice sa ia o serie de masuri inedite.

Cercetătorul Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti, a declarat că „ la ora 11.56, când este maximul, vom vedea o lumină diferită faţă de în restul zilelor, când este Soarele neeclipsat. Vom pierde jumătate din lumina Soarelui”.

Pe internet au inceput, ca de obicei, dezbaterile privind semnele Apocalipsei. Se speculează că momentul marchează sfârşitul lumii şi a doua venire pe Pământ a lui Mesia.

La fel s-a spus si anul trecut, cand am avut cea mai puternica eclipsa de lună, supranumită „Luna sângerie”. Marte, Soarele si Pamantul s-au aliniat atunci formând o rara opoziţie a planetelor ce se produce o dată la 778 de zile.

Eclipsa parţială de Soare va avea loc între orele 10.48 – 13.04 şi va fi vizibilă şi din România. Experţii spun că momentul este unul semnificativ pentru va fi singurul fenomen astronomic de acest tip până în 2020. La Polul Nord, eclipsa de Soare va fi totală, relatează GadgetReport.ro

Eclipsele au fost tot timpul asociate cu conceptul de Apocalipsă. Aşa s-a întâmplat în jurul anului 1000, care indica, potrivit profeţiilor, Sfârşitul Omenirii. Cum nu a venit, a fost reprogramat pentru anul 1033 când s-a produs o eclipsă de Soare, pe data de 23 iunie.

Au urmat apoi şi alte eclipse, cea mai inspăimântătoare fiind cea din 1415, când cronicarii vremii consemnau, printre altele, că „păsările au căzut din zbor şi au murit de spaimă”. De fiecare dată s-a găsit, bineinţeles, şi o explicaţie pentru că Apocalipsa nu s-a produs – iertarea divină.

Nici Epoca Modernă nu a fost scutită de Apocalipsă. În mai 1910, de exemplu, apariţia cometei Halley, în ciuda asigurărilor făcute de astronomii vremii, a bulversat întreaga lume. Milioane de oameni au ajuns să înnopteze pe străzi şi în pieţe, aşteptând sfârşitul, care, în cele din urmă nu a venit.

Cel mai semnificativ moment legat de Sfârşitul Lumii a fost schimbarea secolului, în anul 2000. Atunci s-au prognozat o serie de mari cutremure, creşterea nivelului mării între 30 şi 100 de metri, serii de tsunami, vânturi cu viteze între 800 şi 3200 de km pe oră, inundarea tuturor ţărmurilor, deplasarea polilor magnetici şi multe alte evenimente catastrofale.

Dezvoltarea spectaculoasă a Internetului a amplificat teoriile apocaliptice. La o simplă căutare după „sfârşitul lumii”, găseşti pe Google sau pe Youtube zeci, dacă nu sute de profeţii care anunţă Apocalipsa şi, mai nou, sosirea unei civilizaţii extraterestre care va coloniza Pământul.

Medicii spun că observarea eclipsei cu ochiul liber, prin film foto, sticlă colorată sau ochelari de soare, nu este recomandabilă.Care este cea mai simpla si ieftina solutie pentru a observa eclipsa, aflati de AICI.

sursa:GadgetReport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.