Aproape 100 de sancţiuni rutiere aplicate ieri de poliţişti

politia rutieraPe drumurile publice din judeţul Maramureş siguranţa participanţilor la trafic este pusă zilnic în pericol de cei care nu respectă normele rutiere, în ciuda mediatizării zilnice a numărului mare de sancţiuni aplicate de poliţişti.

Cu toate că în permanenţă poliţiştii rutieri sunt prezenţi în stradă pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de indisciplina participanţilor la trafic, numărul sancţiunilor contravenţionale continuă să crească. Doar ieri, 14 ianuarie, au fost aplicate aproape 100 de sancţiuni, au fost reţinute trei permise de conducere şi au fost retrase şapte certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunilor desfăşurate pe principalele rute care tranzitează localităţile Baia Mare, Şomcuta Mare şi Moisei, poliţiştii au constatat încălcări ale normelor rutiere precum: nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorităţii de trecere altor autovehicule şi nepăstrarea distanţei de siguranţă faţă de autovehiculul care se deplasează în faţă. Împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român – Maramureş, poliţiştii au constatat şi nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor.

Valoarea amenzilor aplicate ieri de poliţişti este de aproape 20000 de lei.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.