Aproape 30 de grade înainte de Crăciun, în mai multe ţări din Europa. 2023, cel mai călduros an din istorie

În multe ţări din Europa sunt acum temperaturi de vară, deşi mai sunt doar câteva zile până la Crăciun.

În Spania, Valencia a înregistrat un nou record de temperatură pentru decembrie: 27,3 grade Celsius. Cu două grade peste maxima precedentă, care data din 2003.

Nu este singurul oraş cu temperaturi de vară din Spania. În Malaga au fost 28,8 grade Celsius, iar în regiunea Almeria mercurul a urcat până aproape de 30 de grade Celsius.

Temperaturile din Spania au doborât recordurile pentru decembrie
Şi în departamentul Herault din Franţa, staţiile meteo au măsurat noi recorduri pentru decembrie.

La Cannes au fost aproape 24 de grade, iar la Nisa au fost 19.

La munte, hotelierii sunt îngrijoraţi. Din stratul de zăpadă aşternut recent s-a topit deja jumătate, iar unele staţiuni iau în calcul să amâne deschiderea sezonului de schi.

Prognoza meteo specială pentru Crăciun și Revelion. Meteorolog: ”Vom traversa cel mai important episod!”
Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat la Antena 3 CNN cum va fi vremea de Crăciun și Revelion în România.

„În ansamblul perioadei care urmează până la sfârșitul acestui an așteptăm ca vremea să aibă variații de trei-patru zile, dar, per ansamblu, din punct de vedere termic, l-am putea situa peste normalul termic al lunii decembrie.

De cealaltă parte, din punct de vedere al precipitațiilor, s-ar putea ca episodul cel mai important să fie cel pe care îl vom traversa pe parcursul nopții care urmează și mâine.

O să fac o mică paranteză aici și voi spune că ne așteptăm să plouă, pe fondul încălzirii pe care o avem de astăzi, pe partea de vest și de nord-vest a teritoriului. Va fi un cod galben în vigoare din această noapte, de la ora 2:00, până mâine dimineață la ora 10:00. Ploaia aceasta va fi și în zona montană și va contribui la topirea rapidă a stratului de zăpadă”, a explicat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 – 18 decembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice, centrale, precum și în extremitatea de sud a țării, dar și local deficitare în regiunile estice și în zona Carpaților de Curbură, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19 – 25 decembrie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 decembrie – 1 ianuarie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-vestice și cu o tendință ușor deficitară în regiunile extracarpatice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 – 8 ianuarie
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiune vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.