Aproape 400.000 de lei finanțare în comuna Băiuț, pentru realizarea podului de beton peste râul Lăpuș

Fondurile guvernamentale continuă să vină în Maramureș prin semnarea de către primari a contractelor finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), în urma aprobării proiectelor depuse pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua. Un astfel de contract s-a semnat, recent, în comuna Băiuț, unde primarul Mihai Ceteraș a convocat Consiliul Local într-o ședință extraordinară la care a participat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, în sumă de 370.388,37 lei pentru realizarea obiectivului de investiții ”Pod din beton peste râul Lăpuș”. Valoarea totală a investiției este de 471.186,90 lei.

Mihai Ceteraș, primarul comunei Băiuț a declarat că, pe lângă acest contract care a fost deja semnat, un alt proiect așteaptă finanțarea pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL2). Este vorba despre reabilitarea Școlii Gimnaziale cu clasele I VIII ”Regina Elisabeta”, proiect în valoare de peste 3,3 milioane de lei. Referindu-se la vizita pe care șeful administrației județene, Gabriel Zetea a făcut-o în Băiuț, Mihai Ceteraș a declarat că a fost o prezență bine-venită, iar consilierii locali au cerut sprijin președintelui în vederea obținerii unei finanțări pentru pârtia de schi, care ar scoate comuna din impas. ”Aici a fost cândva o mină cu 1.200 de angajați, iar odată închisă, problemele au apărut în comuna noastră. În vârful Secului avem o pârtie de schi și am încercat scoaterea acesteia din fondul forestier, dar acțiunea noastră a fost blocată de cei de la Mediu. Sperăm însă că, având și sprijinul administrației județene, vom reuși să avansăm cu acest proiect”, a declarat primarul din Băiuț, Mihai Ceteraș.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a arătat că a participat cu plăcere la o nouă ședință a Consiliului Local Băiuț. ”Băiuțul este una dintre cele mai izolate comunități din Maramureș și care are nevoie urgentă de dezvoltarea unor proiecte, fără de care viitorul întregii comunități este pus în pericol. Am promis în mod ferm consilierilor locali, dar și primarului Mihai Ceteraș, sprijin pentru cel puțin două proiecte de viitor, vitale pentru întreaga zonă. Este vorba despre reabilitarea drumului județean care face legătura între Strâmbu Băiuț și Botiza, precum și dezvoltarea domeniului schiabil în zona Băiuțului. Sunt singurele proiecte majore care pot oferi cu adevărat un viitor întregii comunități. Am văzut multă îngrijorare pe fețele consilierilor locali, multă neîncredere în promisiunile trecute ale politicienilor și va trebui să depunem toate eforturile pentru ca această perspectivă să se schimbe. Doresc să îi mulțumesc primarului din Băiuț, dar și consilierilor locali pentru sinceritate, dar mai ales pentru seriozitatea de care dau dovadă în ceea ce privește problemele comunității”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.