Aproximativ 18.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, pe timpul unor acțiuni, în zona de responsabilitate, cantitatea de 17.929 pachete țigări, în valoare de 193.000 lei.              

Ieri, 10 iunie a.c., în cadrul Operațiunii Comune Contrabandă 2017, la nivelul Sectorului PF Sarasău – ITPF Sighetu Marmației s-a desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări, la care au participat polițiști de frontieră și lucrători din cadrul Detașamentului de Jandarmi Sighetu Marmației.

Astfel, în jurul orei 13.00, un echipaj format din lucrătorii noștri și jandarmi, au descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Sarasău, un autoturism abandonat, ascuns în vegetație, în interiorul căruia au putut fi observate mai multe colete voluminoase.

În autoturismul marca Opel, cu număr de înmatriculare specific Lituaniei, au fost descoperite 9 colete care conțineau țigări provenite din Ucraina.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii maşinii încărcate cu ţigări la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii, s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau 6.490 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de 59.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, în urma verificării autoturismului în bazele de date specifice, s-a constatat că acesta figurează în Interpol, ca fiind furat din Franța, din data de 27.05.2015.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și furt. Autoturismul, marca Opel, în valoare de 6.810 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în cauză se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

În cadrul unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate a Sectorul PF Brodina – ITPF Sighetu Marmației, lucrătorii noștri au descoperit și confiscat 11.439 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 134.000 lei.

Țigările au fost ridicate în  vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.