Aproximativ 20.000 de pachete cu țigări și patru autoturisme confiscate pentru contrabandă, la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, aproximativ 20.000 pachete cu ţigări, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă. Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 232.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar  patru  autoturisme,  în valoare totală de 125.000 lei, folosite la activitatea infracţională, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În data de 14 aprilie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.30, un echipaj p.f. aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a observat în curtea unui imobil nelocuit de pe raza localității Vicovu de Jos, județul Suceava, două autoturisme  încărcate cu țigări de contrabandă.

Polițiștii de frontieră au contactat proprietarul imobilului și, cu acordul acestuia, au intrat în curte, unde au descoperit alte două autoturisme cu țigări și mai multe colete abandonate lângă o șură. Totodată, proprietarul a depus plângere penală pentru violare de domiciliu.

Drept urmare, cele patru autoturisme și coletele au fost duse la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 19.890  pachete cu țigări,  de provenienţă Duty- Free, în valoare de 232.713 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele patru autoturisme, în valoare totală de 125.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.