Aproximativ 20.000 de pachete de ţigări și un autoturism, în valoare totală de peste 330.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurată în zona de competenţă, aproximativ 20.000 pachete cu ţigări şi au indisponibilizat un autoturism în valoare de 330.000 lei.

În dimineaţa zilei de 10 iulie, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.45, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, în cooperare cu jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, s-au deplasat pe raza localităţii Laura, comuna Vicovu de Sus, judeţul Suceava, unde au identificat, în curtea unui imobil, un autoturism marca Mercedes GL, cu numere de înmatriculare specifice Bulgariei. Acesta încerca să iasă din curte, însă în momentul în care cele două persoane ce se aflau în autovehicul au observat lucrătorii noştri, l-au abandonat şi au fugit.

Imediat, s-a pornit în urmărirea persoanelor, însă din cauza terenului accidentat, cu vegetaţie înaltă, nu s-a reuşit reţinerea acestora.

Polițiștii de frontieră au fost informaţi de către fiul proprietarului imobilului despre faptul că în autoturismul abandonat de cele două persoane se află mai multe colete învelite în folie neagră specifice celor ce conţin ţigări.

În urma plângerii penale a persoanei vătămate pentru violare de domiciliu şi cu acordul acesteia, lucrătorii noştri au intrat în curte, unde au descoperit mai multe colete de țigări de contrabandă în interiorul autoturismului.

Drept urmare, autoturismul și coletele au fost duse la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 19.890 pachete cu țigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 232.713 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar  autoturismul, în valoare de 100.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi violare de domiciliu, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.