Aproximativ 36.400 pachete țigări de contrabandă, confiscate la frontiera cu Ucraina

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, aproximativ 36.400 pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de 323.000 lei., țigări care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

În cauză, se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar o autoutilitară folosită în activitatea infracțională a fost indisponibilizată la sediul poliției de frontieră.

Azi dimineață, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmației, jud. Maramureş s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 4.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care încearca sa treacă râul Tisa din Ucraina în România, transportând mai multe colete voluminoase.

Imediat, la fața locului, s-a deplasat echipa de intervenție care i-a somat prin voce și, deoarece aceştia nu s-au supus, lucrătorii noștri au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În acel moment, bărbații au abandonat coletele și s-au întors pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care, în cel mai scurt timp, au fost anunțate despre eveniment autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea efectuării în comun a cercetărilor.

La fața locului, pe lângă baxurile abandonate a fost descoperită o autoutilitară, marca Peugeot, înmatriculată în Maramureș, plină cu baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, ce aparținea cetățeanului român T. B. de 34 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

În urma inventarierii celor 47 de colete a rezultat cantitatea de 36.367 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 323.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara, în valoare de aproximativ 18.000 lei, folosită în activitatea infracțională a fost indisponibilizată la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.