Aproximativ 60 de metri cubi de lemn, confiscați de polițiștii maramureșeni. Află mai mult

Constatarea abaterilor silvice resprezintă o preocupare constantă a polițiștilor maramureșeni, fiind desfășurate în mod constant activități de prevenire și constatare a faptelor ilegale din domeniul silvic.

 

În zilele de 5 și 6 februarie a.c., polițiștii specializați în protecția fondului forestier și piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul polițiștilor din Borșa, Vișeu de Sus și Târgu Lăpuș, în colaborare cu lucrători silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au acționat în vederea verificării și constatării unor abateri, efectuate la depozitele de materiale lemnoase pe raza de competență a subunităților de poliție menționate. Activitățile au vizat modul în care se respectă normele referitoare la depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Polițiștii au excutat cinci controale, fiind constatate patru infracțiuni, dintre acestea două incriminate de Legea nr. 46 din 2008 privind Codul Silvic, iar celelelalte două prevăzute și pedepsite de Codul Penal.

 

Au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale pecuniare, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 46 din 2008 privind Codul Silvic, în valoare de 31.000 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea cantității de 59,48 m³ material lemnos, în valoare totală de peste 20.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.