Aproximativ 7.000 de kg de deşeuri, oprite la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, împreună cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu aproximativ 7.000 kg de deșeuri.

În data de 20 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, în vârstă de 26 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 6.900 kg textile second-hand de la o societate comercială din Olanda, care urmau să ajungă în județul Bistrița Năsăud.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât marfa nu a fost supusă operațiunii de curățare, iar șoferul nu a putut prezenta certificatul de curățare și dezinsecție.

În consecinţă, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.