Aproximativ 8.500 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, dintr-un imobil nelocuit și în apropierea frontierei de stat, o cantitate totală de 8.498 pachete cu ţigări, în valoare de 99.400 lei, marfă ce urma să fie transportată și comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 27 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.15, colegii noștri au observat în fața unui imobil nelocuit, de pe raza localității Crăciunești, județul Maramureș, la aproximativ 200 de metri față de linia de frontieră, două persoane care încărcau într-un autoturism mai multe colete voluminoase. Persoanele au fost somate verbal să se oprească, însă acestea nu s-au supus, au abandonat atât coletele, cât și autoturismul și au fugit.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

În continuarea cercetărilor, în baza unui mandat de percheziție emis de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul în cauză,  în urma căreia au mai fost descoperite alte două colete cu țigări.

Drept urmare, autoturismul împreună cu cele șase colete cu țigări descoperite au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.498 pachete cu țigări de proveniență Duty-Free, în valoare de 52.600 lei.

Țigările și autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

*Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Tarna Mare, judeţul Satu Mare, au declanșat, tot ieri, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 20.00, colegii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Tămăşeni, patru persoane, care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul țării, trei dintre ele transportând în spate colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit în pădure.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului au fost descoperite trei colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 46.800 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.