Aproximativ șapte pacienți pe oră au fost internați, în 2015, în Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

spitalul judetean BMAproximativ șapte pacienți pe oră au fost internați, în 2015, în Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

La începutul anului 2015, statisticile arată că pragul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost trecut de zeci de mii de pacienți, iar aproximativ 51.000 dintre aceștia au rămas internați pe spitalizare continuă sau spitalizare de zi.

Un număr însemnat de pacienți au consultat și medicii din Ambulatorul Spitalului Județean de Urgență, revenind, în medie, 5.634 de pacienți/ medic, la bilanțul unui an. Astfel, totalul consultațiilor înregistrate în Ambulator a fost de 225.563, crescând cu aproximativ 12% față de anul precedent.

sorina-pintea01Totodată, a crescut și numărul pacienților din județele limitrofe care aleg Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Dacă la început ponderea cea mai însemnată venea din Satu Mare și Sălaj, acum au început să vină și pacienți din Bistrița, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, ec. Sorina Pintea. Mai mult, conducerea unității spitalicești a explicat că a existat un caz în care un pacient a venit din Cluj pentru o intervenție pe Secția de Chirurgie Toracică din Baia Mare.

Gradul de ocupare este foarte mare în întreg spitalul, astfel, din 820 de paturi existente pentru acuți, astăzi sunt ocupate 778 de paturi, în timp ce media internaților a fost de aproximativ 770/zi în cursul săptămânii trecute.         Cele mai solicitate secții sunt cele de Cardiologie, Neurologie, Medicină Internă, Hematologie și Ginecologie.

Și numărul nașterilor a crescut cu 270 față de anul trecut, ceea ce arată că viitoarele mămici au tot mai multă încredere în sistemul public sanitar.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.