Armă de vânătoare şi maşină furată descoperite de către poliţiştii de frontieră

arma vanatoarePoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit pe raza jud. Maramureş o armă de vânătoare deţinută ilegal, iar în jud. Satu Mare o maşină care este cautată de către autorităţile din Ungaria.

Patru cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv tăinuire, iar bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Ieri, 3 septembrie a.c., pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte, judeţul Maramureş, au observat în zona de responsabilitate, trei bărbaţi care se deplasau dinspre linia de frontieră spre interiorul ţării, unul dintre ei având asupra sa o armă de foc.

În momentul în care poliţiştii de frontieră s-au apropiat de persoanele respective pentru interceptare şi legitimare, bărbatul care avea arma a abandonat-o şi împreună cu celelalte două persoane a fugit de la faţa locului,  ignorând totodată somaţiile verbale ale lucrătorilor noştri.

S-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reţinerii persoanelor şi tragerea la răspundere a acestora.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea şi identificarea persoanelor în cauză, acestea fiind Vasile H., de 20 de ani, S. Ştefan de 18 ani şi C. I., de 16 ani, toţi trei domiciliaţi pe raza jud. Maramureş.

Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar ulterior s-a stabilit că aparţine lui Vasile H., acesta declarând poliţiştilor de frontieră că a găsit-o la marginea unei păduri din apropiere şi că nu a predat-o autorităţilor pentru că avea de gând să o păstreze pentru el.

În continuarea cercetărilor, arma de foc (tip carabină) şi muniţia aferentă (un cartuş) urmează a fi predate structurii specializate din cadrul IPJ Maramureş în vederea unei expertize criminalistice.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cercetările sunt continuate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră sătmăreni au identificat pe o stradă din localitatea Satu Mare un autoturism marca Renault Laguna, cu numărul de înmatriculare specific Ungariei.

În urma verificărilor specifice şi în bazele de date s-a constatat că autoturismul în cauză figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare de către autorităţile maghiare, din anul 2012.

Deţinătorul autoturismului, Z. Valer de 51 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare, a declarat lucrătorilor noştri că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul face obiectul unei infracţiuni.

Maşina, în valoare de aproximativ 1.500 de euro, a fost indisponibilizată la sediul STPF Satu Mare până la finalizarea cercetărilor, iar sătmăreanul este acum cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.