Arnăutu și Codin se întorc în Zăvoi

fotbalUltima etapă a turului seriei Vest din Liga 2 programează în Zăvoi unul dintre derby-urile rundei: CSM Râmnicu Vâlcea – FCM Baia Mare. FCM Baia Mare – locul 3 și CSM Râmnicu Vâlcea – locul 5, ambele cu 22 p, sunt două dintre cele mai bune și mai constante echipe din serie, înainte de disputarea ultimei etape a turului. Cu 6 victorii, 4 egaluri și 2 înfrângeri, cele două echipe promit un spectacol fotbalistic de calitate, jocul celor două echipe impresionând pe parcursului turului, având rezultate constant bune și foarte bune.

Pentru FCM Baia Mare, meciul din Zăvoi vine într-o perioadă în care echipa a suferit 2 înfrîngeri consecutive și un egal în campionat, ceea ce a dus la acumularea unor tensiuni nedorite la echipă, care au repercursiuni în jocul echipei, în exprimarea în teren a elevilor antrenați de Dorin Toma și Cristian Bogdan. Tocmai de aceea, meciul de la Vâlcea este extrem de important pentru băimăreni, care își doresc să demonstreze că rezultatele de până acum nu sunt deloc întâmplătoare și că FCM Baia Mare ar putea oricând să preia din nou șefia seriei. Este adevărat că în acest sezon competițional, fotbaliștii băimăreni au avut de disputat foarte multe meciuri, cu perioade de meciuri din trei în trei zile, fiind angrenați atât în campionat cât și în Cupa României. După eliminarea din Cupă, FCM Baia Mare a acuzat o oarecare stare de oboseală, iar jocul combinativ de pase cu care ne-a obișnuit echipa nu a mai ieșit. Din echipa băimăreană, Sergiu Arnăutu, în turul campionatului 2013-2014 și Adrian Codin, tot în sezonul 2013-2014 au activat la CSM Râmnicu Vâlcea. Așa că, întoarcerea în Zăvoi pentru cei doi fotbaliști de la FCM Baia Mare reprezintă un moment special. Cu această ocazie ei și-au afirmat dorința de a face un meci bun la Rțmnicu Vâlcea, iar echipa să înregistreze o nouă victorie în deplasare, o victorie care ar mentine-o în cărți pentru unul din locurile fruntașe ale clasamentului.

De cealaltă parte, CSM Râmnicu Vâlcea a avut un sezon foarte bun, și după înfrângerea din prima etapă de la Caransebeș, a bifat o serie de 10 meciuri fără înfrângere. Etapa trecută a consemnat pentru elevii lui Alexandru Pelici o înfrângere după mult timp, mai precis din 29 august 2015, din prima etapă. În meciul de la Brașov, pierdut de vâlceni cu 3-2, antrenorul vâlcean Alexandru Pelici a folosit următoarea formulă de echipă: Fildan – Samson (Bogdan Geantă), Cucui, I. Stoica, Tomozei, L. Iordace (Firțulescu), Cl. Ștefan, Oct. Vasile, A. Neagoe, Ludușan (M.Ion), M. Staicu. Să mai spunem doar că, meciul din Zăvoi, va prilejui un duel al golghetrilor seriei Vest dintre Marius Staicu (9 goluri) și Sergiu Arnăutu (6 goluri).

Etapa a XIII-a mai programează un derby extrem de interesant și imposrtant, la Mediaș, unde Gaz Metan va primi replica unei alte echipe aflate în formă sportivă bună: Chindia Târgoviște. După instalarea pe banca tehnică a găzarilor a lui Leo Grozavu, Gaz Metan Mediaș a impresionat în campionat cu 10 goluri înscrise în ultimele trei etape, și trei victorii consecutive, care au readus-o pe Gaz Metan pe podiumul clasamentului, la egalitate de puncte cu FCM Baia Mare. Amândouă echipele își doresc o victorie, în meciul de miercuri, pentru a se apropria de vârful clasamentului.

Liderul clasamentului intermediar, UTA Bătrâna Doamnă, este poate, cea mai constantă echipă a seriei, care etapa trecută a trecut de conjudețeana sa Șoimii Pâncota cu 2-0, consolidându-și poziția de lider. Cu meciuri foarte bune făcute în deplasare, textiliștii țintesc victoria în meciul de la Tărlungeni cu Unirea. Unirea Tărlungeni, penultima în clasament, nu reușesc să iasă din pasa proastă în care se află, și chiar dacă au făcut un meci bun, etapa trecută la Târgoviște, au înregistrat o nouă înfrângere, care o aproprie mai mult de Liga 3, decât de play-out.

După ce au pierdut derby-ul Aradului cu 0-2, Șoimii Pâncota a lui Ionuț Popa, primesc vizita echipei FC Brașov, echipă care se află în creștere de formă și de rezultate. Cu atât mai mult, cu cât, dinspre tabăra brașoveană vin vești bune. Fotbaliștii sunt cu salariile la zi, ba mai mult, conducerea administrativă a găsit resurse pentru a achita și prime, cei drept destul de mici. Atmosfera în rândul stegarilor este foarte bună și chiar dacă nu se vor putea baza pe aportul lui Codoban (accidentat) și Vlad Munteanu (accidentat și el, va lipsi mai multe luni de pe gazon), FC Brașov rămâne favorită în meciul din Aradul Nou.

La Cluj Napoca, Universitatea, pare că a prins aripi și viteză, după victoria de la Baia Mare, bifând alte două succese, acasă cu FC Caransebeș și în deplasare la Reșița. Meciul cu FC Bihor de pe Cluj Arena va fi mai greu decât pare la prima vedere, orădenii având evoluții bune în deplasare, evoluții care i-au adus puncte importante în clasament. Cu grave probleme financiare, FC Bihor se încăpățânează să supraviețuiască în Liga 2, să ducă mai departe tradiția fotbalului în orașul de pe Crișuri.

Ultimele două meciuri ale etapei, par meciuri de 1 solist, cu Olimpia Satu Mare și CS Mioveni pornind favorite în disputele contra celor de la FC Caransebeș și Metalul Reșița. Fără Pissano pe banca tehnică în meciul de la Satu Mare, la FC Carnsebeș și cu un antrenor demisionar, Eugen Trică demisionând de la condecurea echipei Metalul Reșița, în aceste meciuri vom putea asista la scoruri fluviu, victoriile Olimpiei și ale CS Mioveni fiind mai mult decât posibile, practic, singura problemă care s-ar pune, ar putea fi diferența de scor.

O etapă intermediară interesantă dar și foarte importantă pentru FCM Baia Mare, care se vede nevoită să obțină un rezultat pozitiv pe terenul unei contracandidate la play-off. Conducerea tehnică și administrativă de la FCM Baia Mare trebuie să gestioneze profesionist problemele cu care se confruntă echipa, probleme inerente în viața oricărei echipe, așa cum au făcut pe tot parcursul acestui sezon, când a reușit să impresioneze lumea fotbalului românesc. Cu un lot valoros la dispoziție, Dorin Toma și Cristian Bogdan, au pregătit meciul din Zăvoi, așa cum o fac de fiecare dată: la VICTORIE. De aceea, speranțele iubitorilor fotbalului băimărean se îndreaptă spre această echipă, din ce în ce mai iubită, că victoria nu este o iluzie și ea poate fi obținută pe terenul de joc, prin muncă, pasiune și dăruire.

Hai FCM Baia Mare!   

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.