Arta machiajului – tendințele primăverii 2021

Principala tendință a sezonului primăvară-vară 2021 este lipsa machiajului sau “machiaj fără machiaj”. Pielea sănătoasă, radiantă, curată și strălucitoare este promovată pe larg în prezentările de modă.

Însă adeptele experimentelor intense nu ar trebui să rămână ofensate – există, de asemenea, o mulțime de opțiuni strălucitoare.

În cadrul  prezentărilor de modă desfășurate la New York, Milano, Londra și Paris, am identificat câteva tendințe clare, care vor domina în  sezonul cald:

Deci, în această primăvară și vară vor fi în vogă:

 • Machiajul natural sau, mai bine zis, absența sa completă
 • Ten strălucitor;
 • Luciu de buze incolor;
 • Farduri multicolore;
 • Săgeți / creion intense de ochi;
 • Ruj roșu;
 • Smoky eyes;
 • Accente de piersic;
 • Pistrui artificiali.

Naturalețea este în vogă – fără fard de ochi, ruj, creion de ochi sau rimel în exces! Lipsa completă (cel puțin așa se pare) de machiaj este o tendință comună în colecțiile de primăvară-vară ale anului curent. Ne place această tendință – este practică, economică și ecologică.  Principalul secret al „machiajului” este pielea frumoasă, sănătoasă și utilizarea echilibrată a produselor cosmetice, care este în strânsă legătură cu o nutriție adecvată, un stil de viață sănătos și un somn calitativ.

În unele colecții am întâlnit modele cu o strălucire frumoasă a pielii. Aceasta este o tendință anterioară ușor îmbunătățită.

Make-up artiștii essence au folosit o gamă impresionantă de iluminatoare și fonduri de ten cu textură radiantă, aplicate armonios pe față. În machiajul de zi cu zi, este suficient să subliniem pomeții, dar mulți designeri au folosit efectul de strălucire pe toată pielea.

Culoarea rujului – cât mai naturală posibil

 Nu este surprinzător faptul că printre machiajele nude,  roșu clasic, ochii fumurii și săgețile grafice, a existat un loc și pentru luciu de buze transparent. Acesta face machiajul seducător, delicat, romantic și chiar frivol. Unii make-up artiști au pus accentul pe machiajul ochilor și au aplicat luciul pe buze, pentru a crea un efect glossy în vogă.

Fardurile multicolore: verde, albastru, roz, galben și combinațiile de culori intense sunt o tendință actuală și într-adevăr perfectă pentru primăvară. Machiajul arată frumos atunci când este atent gândit și executat.

Dar credem că putem experimenta și abate de la reguli. Primăvara vom observa și săgeți multicolore – roșu, albastru, alb, verde. Jucăuș, îndrăzneț și foarte primăvăratic.

 5 reguli pentru machiajul natural

A arăta natural și în același timp atractiv este o adevărată artă. Cu toate acestea, nu este atât de complicat pe cât ar putea părea la prima vedere – descoperă cele mai esențiale reguli:

 1. Rimelul maro rămâne invizibil, chiar dacă îl aplicăm în două straturi.

Iar un fard de ochi ușor strălucitor, nuanțat  discret, accentuează perfect privirea.

 1. Un creion nude cu particule reflectorizante aplicat în colțurile interioare ale ochilor și peste linia inferioară a genelor adaugă strălucire aspectului tău.
 2. Aplică un iluminator sub sprâncene, pe pomeți și sub ochi – acest lucru asigură un aspect expresiv.
 3. Folosește un fond de ten ușor în locul pudrei. Dacă vrei să folosești fardul de obraz, alege unul cu textură cremoasă.
 4. Optează pentru un luciu de buze neutru cu efect de mărire vizuală a buzelor.

Fii TU- Naturalețea este în vogă!Photo: https://pixabay.com/

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.