Artişti japonezi în recital Castelul Peleş

afis 31 octombrie net (1) Sâmbătă 31octombrie 2015, de la ora 16, la Castelul Peleş, în finalul Stagiunii Sunetul Muzicii,organizată de Muzeul Naţional Peleş şi ExcesMusic, vor evolua laureații Concursului Internaţional “România” de la Tokyo.

 Violonista Yu Uematsu, mezzosoprana Airi Yamada şi flautista Ayaka Ishizaki propun iubitorilor artei sunetelor un regal cameral alcătuit din opusuri de: Ceaikovski, Mozart ,Donizetti, Händel, Borne şiDoppler. La pian se va afla Clementina Ristea Ciucu.

 

 Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com

Violonista Yu Uematsu este studentă în anul al III lea la Universitatea de Muzică din Tokyo. Până în prezent a fost laureată a numeroase la competiţii importante:  a câştigat cea de-a 68 a ediţie a Concursului Student Music Japan, a obţinut premiul al II lea la     K International Junior & Student Music Competition, iar în 2014 s-a aflat printre laureaţii ediţiei a X a a Concursului Internaţional România de la Tokyo. De asemenea a participat la concerte organizate de Asociaţia de prietenie Italia – Japonia.

Mezzosoprana Airi Yamada s-a născut în 1993 şi după studii de pian, în prezent este studentă în ultimul an la Universitatea Gakugei din Tokyo. A câştigat numeroase premii la competiţii internaţionale: 2013 – a câştigat secţiunea de lied a Concursului de la Osaka, Premiului Espoir în secțiunea lied a 14 Concursului Internațional de Muzică OSAKA, 2014 –a câştigat Cupa Great Wall. În același an, a fost selectată de Asociația Internațională a Artiștilor din Tokyo pentru a primi o bursă de studii la instituții muzicale din străinătate. În urma acestei burse s-a perfecţionat la Universitatea din Stuttgart. Anul acesta a obţinut premiul I la Concursul de la Changjiang. De asemenea în ianuarie 2015 a sustinut un recital la Suntory Hall din Tokyo. 

Ayaka Ishizaki s-a născut în anul 1997şi început studiul flautului la varsta de 7 ani. Ea studiază la Liceul de fete Toho Gakuen. Ea este singura flautistă care a câştigat un premiu la Japonia Classic Music Competition, premiul al III lea, în anul 2009. În anul 2010 a câştigat premiul al II lea la Concursul Internaţional de Muzică din Taiwan. Un an mai târziu a câştigat secţiunea flaut la Concursul All Japan Student Music Competition și de asemenea este câştigătoare a premiului I la secţiunea instrumente de suflat la Concursul Internaţional România de la Tokyo, performanţă pentru care a obţinut şi Premiul Turkish Airlines. A susţinut concerte în compania unor orchestre valoroase, precum Filarmonicile din Tokyo și Kanagawa.

Programul complet al stagiunii pe:

http://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com

 Parteneri: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”, Radio Romania Cultural, Asociaţia Cultural – Sportivă Pro Valores.

Parteneri Media: Radio România Cultural, Port.ro, Best-event.ro, Onlinegallery.ro, Observator cultural, Calendar evenimente, Agentia de carte, Ziarul Metropolis, Bucuresteni.ro, Capital cultural, Maramureş Jurnal, Enjoytv.ro.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.