Asalt de virusi periculoşi. Cum îţi protejezi telefonul de atacurile cibernetice

Troienii-s-au-inmultit--Ce-virusi-iti-pandesc-telefonulPiața smartphone-urilor este într-o continuă dezvoltare, însă odată cu avansul tehnologic apar și tot mai multe probleme de securitate, numărul atacurilor cibernetice asupra smartphone-urilor crescând considerabil în ultimul an.

Pentru a preveni astfel de incidente, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm oferă câteva sfaturi care să ne ajute să ne protejăm telefonul mobil de potențialele atacuri ale hackerilor, scrie noobz.ro.

„În primul rând, trebuie să acordăm o atenție sporită SMS-urilor sau email-urilor care propun actualizarea unui program sau a unei aplicații, pentru care este necesară efectuarea unei plăți, chiar dacă aceasta este una modică. De asemenea, trebuie să fim atenți la datele stocate în memoria telefonului sau în cloud și chiar să utilizăm un cod de blocare a terminalului”, a spus Dan Badea – ThePhoneGeeks.

Potrivit acestuia, numerele de telefon, adresele de e-mail, codurile PIN pentru carduri bancare, parolele pentru sistemele de online banking sau cele pentru rețelele de socializare sunt principalele ținte ale hackerilor.

De aceea, pentru a putea oferi telefonului o protecție sporită împotriva atacurilor cibernetice, specialistul recomandă instalarea de programe antivirus pentru scanarea traficului de Internet, dar și descărcarea aplicațiilor din surse sigure.

Instalarea unei aplicații antivirus pe smartphone ajută în menținerea securității datelor, iar oferta din Google Play Store este una foarte variată. Printre cele mai populare aplicații antivirus, care permit scanarea aplicațiilor instalate sau a datelor de pe cardul de memorie, se numără AntiVirus Security, Avast, Bitdefender Antivirus Free, Eset Mobile Security & Antivirus, Avira Antivirus Security sau Kaspersky Internet Security.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.