Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Maramureș, Organizația Colectivă Eco Positive și operatorul autorizat TGP – The Green Project au semnat un parteneriat pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice în județul Maramureș

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Maramureș, Organizația Colectivă Eco Positive și operatorul autorizat TGP – The Green Project au semnat un parteneriat pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice în județul Maramureș.

Acest parteneriat contribuie la optimizarea și dezvoltarea serviciului de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA) de care cetățenii județului Maramureș beneficiază de mai bine de 10 ani.

Scopul parteneriarul este de a aduce în atenția cetățenilor necesitatea și beneficiile colectării selective a deșeurilor electrice, în contextul alinierii la tendința europeană de trecere la economia circulară care implică reutilizarea, repararea și reciclarea produselor existente cât mai mult posibil pentru reducerea la minimum a deșeurilor, cu beneficii precum reducerea impactului asupra mediului, asigurarea fluxului de materii prime necesare, stimularea creșterii economice, crearea de locuri de muncă.

Acest program include activități ce promovează crearea unei infrastructuri de proximitate pentru colectarea acestui tip de deșeuri în comunitățile din județul Maramureș, realizarea de acțiuni de colectare recurente și asigurarea unui serviciu permanent de colectare selectivă a DEEE și DBA adaptat nevoilor comunităților, alături de operatorul de colectare partener”, spune Cristian Ionescu, Manager Operațiuni în cadrul Eco Positive S.A.

„Este un parteneriat pe care l-am căutat și de care ne bucurăm că-l vedem azi pus în practică. Asigurarea unui serviciu de permanență în colectarea DEEE-urilor reduce riscul ca acest tip de deșeu să se regăsească în gunoiul menajer. Cu responsabilitate evităm prin colectarea selectivă a DEEE-urilor ajungerea unor substanțe extrem de periculoase în natură.  Ridicare deșeurilor electrice și electrocasnice de la poartă, printr-un simplu telefon, oferă premisa de a crește gradul de reciclare pentru acest tip de deșeu” , a declarat Romeo Dobocan, Directorul executiv ADIGIDM Maramureș

“După cum v-am obișnuit, împreună cu partenerii noștri și autoritățile locale vom organiza și anul acesta campanii de colectare în municipiile, orașele și comunele din Maramureș, venind în sprijinul tuturor cetățenilor care doresc să se debaraseze responsabil de deșeurile electrice. Vă vom anunța periodic acțiunile planificate”, a declarat Adrian Solomeș, administrator TGP – The Green Project.

Nu știi ce să faci cu echipamentele electrice vechi sau defecte?

Noi te ajutăm să scapi de ele în mod corect și responsabil față de mediul înconjurător prin serviciul GRATUIT de preluare de la domiciliu/ sediu firmă, asigurând manipularea echipamentelor de la ușa apartamentului / depozit firmă / instituție până la centrul de colectare.

Sună gratuit la TelVerde 0800 444 800 sau 0756 036 205 sau plasează comanda ta pe https://www.colecteaza.ro/puncte-de-colectare/reciclare-deseuri-electrice-maramures-mm/ sau http://thegreenproject.ro/comanda/  Aici poți afla mai multe detalii despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice.

Alege să respecți întreaga comunitate din care faci parte, legea și, mai ales, mediul înconjurător – colectează responsabil deșeurile electrice!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.