Asociatia Profesionist a participat la o noua intalnire a proiectului EDU-ODOF

Proiectul „Educatia deschide usile spre viitor – Coalitie Internationala pentru promovarea invatarii adultilor” si-a derulat, intre 25 si 29 iunie, la Babadag – Denizli – Turcia, ce-a de-a treia intalnire a partenerilor. In calitate de organizatie coordonatoare, Asociatia Profesionist din Baia Mare a participat cu doi reprezentanti.

Oaspetii au fost invitati la mai multe vizite la unitati de invatamant, presarate cu demonstratii de cultura si mestesuguri traditionale, precum si intalniri cu oficialitatile orasului – Primarul, Guvernatorul si Directoratul pentru Educatie. Am avut ocazia sa vedem, astfel, felul in care educatia a devenit o prioritate si se bucura de sustinerea statului si autoritatilor.

In cadrul intalnirii partenerilor pentru a discuta situatia proiectului, fiecare dintre acestia a prezentat activitile derulate pana acum. Si nu au fost putine:

  • Cautarea unor exemple de succes de oameni care, revenind la educatie, si-au schimbat viata, si apoi intervievarea lor.
  • Organizarea unor EDU-CAFE – locuri si prilejuri de intalnire intre cei interesati de discutii despre educatie si de cautarea de noi oportunitati
  • Organizarea de cursuri
  • Activitati de diseminare, informare, mediatizare
  • Prezenta sustinuta in mediul on-line

Partenerii vor cauta in continuare exemple de oameni pentru care educatia a insemnat iesirea din izolare, din saracie, din probleme si din situatii defavorizante. Apoi vor aduna marturiile lor intr-o colectie ce va fi oferita si altora ca exemplu si motivare pentru a-si imbunatati viata prin educatie, indiferent ca este formala, non-formala sau informala. Caci doar prin educatie continua, de-a lungul intregii vietii, ai sansa la o viata frumoasa in aceste vremuri ale tehnologiei si progresului in mare viteza.

Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin programul Invatare de-a Lungul Intregii VietiParteneriate de Invatare Grundtvig.

Partenerii proiectului: Asociatia Profesionist din Baia Mare – coordonatoarea  proiectului; Colegiul Civitas – Universitatea Varstei a Treia din Varsovia – Polonia; Babadağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü din Denizli – Turcia – Directorat pentru Educatie; Asociatia Amicii Varstei a Treia din Lisabona – Portugalia – Universitate privata pentru varsta a treia; Asociatia Culturala Abissinia din Pescara – Italia – centru de suport pentru imigranti si persoane defavorizate; Asociatia Paraplegicilor din Grecia – din Atena.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.