Asociația Suporterilor ”Toți pentru FCM Baia Mare!”

1545585_942904082451499_7914916044265138880_nAsociația Suporterilor ”Toți pentru FCM Baia Mare!”

COMUNICAT DE PRESĂ

Conducerea asociației noastre și-ar fi dorit ca acest mesaj public să fie, acum, la final de an, doar un simplu comunicat de câteva rânduri în care noi, membrii-fondatori și membrii consiliului de conducere al asociației să putem transmite numai urări de bine și felicitări tuturor celor care au contribuit, direct sau indirect, la clasarea echipei de fotbal FCM Baia Mare, după 18 etape, pe primul loc în seria a doua a ligii secunde de fotbal. Însă, din păcate, situația absolut dezastruoasă în care a alunecat clubul ne determină să nu ne limităm doar la cuvintele de apreciere pentru cei care într-adevăr merită. Fiindcă unii chiar merită numai cuvinte de apreciere, în timp ce alții ar trebui să lămurească public, cât mai repede, anumite aspecte cel puțin grave.

Ne-am fi dorit ca, împreună cu toți membrii asociației noastre, cu toți susținătorii fotbalului băimărean, cu toți suporterii echipei, de fapt cu toți iubitorii sportului din Maramureș, precum și împreună cu toți foștii fotbaliști care au activat de-a lungul timpului sub culorile clubului-fanion al județului nostru, să ne bucurăm din plin, acum, în pauza competițională, de faptul că echipa noastră – da, a noastră, a tuturor băimărenilor iubitori de fotbal (și plătitori de taxe și impozite)! – este pe primul loc, iată, ajungând la un pas de a se bate pentru promovarea în prima ligă.

O scurtă precizare privind subiectul/proiectul promovării în liga I: acesta este un cu totul alt subiect, unul separat, fără absolut nicio legătură cu punctele pe care le abordăm aici în acest comunicat!

Da, într-adevăr ne bucurăm mult cu toții de această mare performanță realizată din 2012 până în acest moment, realizare la care, să fim sinceri, totuși destul de puțini s-ar fi așteptat. Iată de ce, indiferent de cum vor evolua lucrurile în următoarea perioadă de timp, deocamdată merită toate aprecierile și felicitările toți cei care au contribuit într-un fel sau altul la acest surprinzător parcurs de excepție: de la cei care în 2012 au (re)pus bazele acestui (nou) club și până la cei care, ocupând vremelnic funcții de conducere în administrația publică locală, au decis să sprijine financiar clubul; apoi, indiferent că unora le place și altora nu, trebuie apreciată și activitatea celor din conducerea clubului (deși doar până la un punct, atenție!, și doar sub anumite aspecte legate strict de latura fotbalistică) – fiind vorba în primul rând de președintele Cristian Șpan.
Ei bine, nu întâmplător i-am lăsat la urmă tocmai pe cei care, de fapt, au realizat concret performanța sportivă prin rezultatele obținute pe terenul de joc: ECHIPA DE FOTBAL, adică toți jucătorii plus, evident, întreg staff-ul tehnic!!! Cu o mențiune aparte pentru antrenorul principal Dorin Toma!

Pentru că ei au fost în prim-plan, ei au obținut punctele puse în joc la fiecare meci, ei s-au confruntat cu echipele adverse… dar, nota bene, tot ei au fost cei care s-au confruntat în ultimul timp, din păcate, cu tot mai multe probleme și neajunsuri care n-au depins și nu depind de ei.

Ei, jucătorii și antrenorii (plus medicul și probabil încă două, trei persoane) au făcut absolut tot ce-a ținut de obligațiile lor, chiar și-atunci când au început să apară grave probleme financiare – și nu e vorba numai de cele privind salariile, însă în primul rând la acestea ne referim.

E simplu de ce: fiindcă jucătorii și antrenorii trebuie plătiți la timp, mai ales dacă ei chiar și-au făcut datoria peste orice așteptări! Nu e defel treaba lor dacă clubul are dificultăți financiare, nici cum sunt gestionate resursele financiare, nici ce declarații bombastice și contradictorii face primarul sau cine-mai-știe care incompetent dintre consilierii municipali (consilieri care, în marea lor majoritate, au votat și votează doar după cum dorește primarul, iar aici ne referim strict la aspectele care țin de sport, respectiv în cazul de față la susținerea clubului de fotbal).
Prin urmare, am menționat toate aceste chestiuni pentru că în acest moment clubul de fotbal a ajuns nu doar într-o situație dramatică, ci acum se pune până și întrebarea: în condițiile actuale – pe care unii dintre noi le cunoaștem destul de bine -, această echipă de fotbal oare va mai putea continua din 27 februarie 2016?

În acest context, în numele suporterilor adevărați ai fotbalului (dar și în calitate de cetățeni ai orașului Baia Mare, ca plătitori de impozite și taxe locale), dorim și solicităm reprezentanților administrației publice locale precum și celor din conducerea clubului, să iasă public și să explice clar, concret, dar nu ca până acum, care este situația exactă și ce se va întâmpla cu clubul de fotbal, de ce clubul este acum aproape în pragul destrămării?

Sigur că da, tot mai multă lume cunoaște deja toate aceste ”coincidențe” notorii, tot mai mulți încep în sfârșit să înțeleagă ce și de ce se întâmplă, din păcate, cu cluburile HCM, Minaur și acum, iată, cu FCM Baia Mare… însă, mai subliniem o dată, deși știm și noi destul de multe, deși nu putem afirma că nu ne interesează, totuși deocamdată nu dorim să amestecăm toate aceste lucruri din simplul motiv că asociația noastră a avut și are în acest moment un scop cât se poate de simplu și bine-intenționat: clarificarea urgentă a situației de la FCM Baia Mare, respectiv să contribuim, atât cât putem, împreună cu toți iubitorii fotbalului, la salvarea clubului.

Mai simplu spus, ca prim pas, măcar să știm dacă mai sunt șanse ca echipa să-și joace toate meciurile; măcar să se știe clar dacă la anul Baia Mare va mai avea echipă măcar în liga a doua. Să (ne) mai întrebăm dacă vor pleca unii componenți ai echipei? Să (ne) mai întrebăm dacă echipa va avea parte, în ianuarie-februarie, de pregătirea de iarnă absolut necesară, de un cantonament cum scrie la carte? Am pomenit toate astea fiindcă, în concluzie, spunem așa:

1. În condițiile în care sunt mii, poate zeci de mii de iubitori ai fotbalului băimărean, pe această cale îi informăm pe toți cei abilitați – președintele clubului, purtător de cuvânt al clubului, primar, consilieri municipali – că ar fi cazul să lase deoparte poveștile de până acum și, măcar din respect pentru opinia publică, să spună deschis și serios care este situația exactă și ce au de gând!

2. Cu respectul cuvenit, noi îi atenționăm pe cei menționați că a ignora în continuare opinia publică, implicit toate întrebările pe care noi doar le-am transmis din partea suporterilor, ar fi o nouă mare gafă.

3. De aceea, noi vom transmite acest comunicat tuturor celor care sunt în măsură, într-un fel sau altul, să clarifice problema în cauză. Mulțumim pentru înțelegere și așteptăm răspunsurile.

CONSILIUL DIRECTOR AL ASOCIAȚIEI SUPORTERILOR ”TOȚI PENTRU FCM BAIA MARE”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.