Asociaţiile Partes şi Esperando organizează sesiuni de terapie cu animale

Începând cu data de  23 iunie, copiii şi tinerii cu nevoi speciale beneficiari ai Asociaţiei Esperando, au din nou parte de sesiuni de terapie cu animale.

Activităţile au loc în cadrul proiectului derulat de Asociaţia Partes – „Terapii Asistate de Animale de Companie. Învăţând cu ei”, şi este finanţat de Comisia Europeană, prin programul Învăţare pe tot parcursul vieţii – Parteneriate de Învăţare Grundtvig.

Astfel că, luni, 23 iunie, persoanele cu nevoi speciale au mers la Şcoala de călărie Hipopas – Băiţa, unde s-au bucurat de şedinţe de Hipoterapie (terapia asistată de cai).

Această formă inedită de recuperare le oferă persoanelor cu nevoi speciale sentimente şi trăiri complexe, benefice îmbunătăţirii stării lor de sănătate.

Beneficiile fizice şi mentale ale Hipoterapiei sunt susţinute de un număr din ce în ce mai mare de dovezi ştiinţifice.

De altfel, toate terapiile cu animale, precum: câini, măgari, delfini, sunt foarte bine primite de către persoanele cu nevoi speciale, care în compania animalelor dau frâu liber sentimentelor şi prind curaj în a face lucruri, pe care până la momentul respectiv nu le-au mai făcut.

Tocmai pentru a afla cât mai multe informaţii despre acest tip de terapie, în proiectul „Terapii Asistate de Animale de Companie. Învăţând cu ei”,Asociaţia Partes are ca parteneri organizaţii cu experienţă în domeniul acestui tip de terapie: Centrul de Educaţie Specială Dr. Fernando Arce din Spania (coordonatorul proiectului), care lucrează cu câini şi cai; Asociaţia Pe Drumul cel Bun Călare, din Ungaria, lucrează cu cai; Centrul Holistic de Intervenţii Asistate cu Animale La Tela di Carlota din Italia, lucrează cu câini şi măgari; Organizaţia Neguvernamentală EQUILIBRE din Estonia, lucrează cu cai, câini şi măgari; organizaţia Transformand Luminile Roşii în Verde din Marea Britanie, lucrează cu cai şi câini, şi Muzeul Lituanian al Marii din Klaipeda lucrează cu delfini.

Proiectul are o durată de doi ani şi se va încheia în 31 iulie 2015.

 Preşedinte

Andrada CRĂCIUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.