Aspirina, un ajutor de zile mari : Așa scapi de vergeturi folosind bătrâna aspirină. Află cum poți folosi aspirina pentru a îngriji tenul și părul

Aspirina tratează vergeturile. Fluctuațiile de greutate își pun amprenta asupra aspectului estetic al pielii. Din păcate aceste vergeturi care apar, ajută în timp la scăderea încrederii în sine.

Dacă și tu faci parte din categoria persoanelor care s-au luptat cu surplusul de kilograme, cu siguranță că ai observat în anumite zone, urmele lăsate pe corpul tău.

Aspirina un ajutor de zile mari. Una dintre cele mai noi descoperiri în domeniul cosmetic, aspirina, pare să fie extrem de benefică atunci când vine vorba despre ștergerea semnelor lăsat de timp și de kilograme asupra corpului nostru. Deși este unul dintre cele mai utilizate analgezice și anticoagulante din întreaga lume, cu siguranță că se regăsește și prin casa ta.

Așadar, iată cum poți să te bucuri de beneficiile sale în lupta împotriva vergeturilor. Tot ce trebuie să faci este să diluezi o pastilă de aspirină într-o cantitate mică de apă. Apoi, adaugă cam două lingurițe de ulei de măsline cald. Pasta pe care ai obținut-o aplic-o direct pe piele și las-o să acționeze timp de 20-25 de minute. Clătește apoi cu apă caldă și repetă procedura în fiecare zi timp de o săptămână.

Nu uita de vitamine. Îți va fi de un real folos dacă pe perioada în care faci acest tratament îți vei administra și capsule de vitamina E și C . În felul acesta vei întregi compexul necesar pentru a hidrata și reface pielea, oferindu-i totodată și un plus de elasticitate.

Un alt aspect important este acela că pe tot parcursul tratamentului este necesar să faci mișcare, deoarece sportul acționează și asupra stratului de colagen, îl stimulează, contribuind în felul acesta la regenerarea pielii.

Sfat: Nu te expune imediat la soare după aplicarea acestei pastei pe piele, deoarece pielea se poate usca și liniile inestetice devin mult mai vizibile. Masajul este o altă modalitate prin care să contribui la procesul de regenerare a pielii tale lezate de aceste inestetice vergeturi. Dacă vergeturile sunt depistate precoce, aplicarea cremelor emoliente poate fi eficientă, reducând cu mult aspectul lor.

Tratamentul chirurgical cu laser necesită de regulă cam 5-6 ședințe. Aceasta nu îndepărtează complet vergeturile, însă ameliorează semnificativ aspectul lor. Studiile susțin că aspectul lor continuă să se atenueze chiar și după 6 luni de la urmarea tratamentului. Prin terapia laser are loc stimularea fibroblaștilor, care se divid precum și stimularea producției de colagen.

Important! Efectele acestor tratamente variază de la persoană la persoană, în funcție de obiceiurile sale zilnice. Este bine să mărești consumul de apă, precum și de alimente bogate în biotină, vitamina E și proteine atunci când vrei să obții rezultatele menționate în acest articol.

Pentru a evita reacțiile alergice, este important să testezi produsul pe o porțiune mică de scalp, înainte de a aplica tratamentul complet. Dacă te confrunți cu iritații sau mâncărimi, încetează imediat să-l mai folosești.

Află cum poți folosi aspirina pentru a îngriji tenul și părul

Ți-ai imaginat vreodată că mica tabletă albă frecvent utilizată în tratarea durerilor și în reducerea febrei poate fi un bun remediu și pentru problemele de ten? Aspirina îți face pielea să arate mai tânără, mai suplă și, în plus, tratează și acneea.

Acidul salicilic din aspirină este un compus cu acțiune exfoliantă și antiinflamatoare, care accelerează regenerarea pielii. Acidul beta hidroxil din acest medicament ajută la calmarea roșeții, a inflamațiilor și mâncărimilor pielii. Acesta pătrunde adânc în piele pentru a desfunda efectiv porii, stimulând reînnoirea și contribuind eficient la exfolierea celulelor moarte.

De asemenea, aspirina previne modificările de culoare ale pielii, cauzate de îmbătrânire sau de razele soarelui, și reduce apariția ridurilor și a liniilor fine, datorită proprietăților sale antiinflamatoare.

Cum o folosești:

  • Când pielea tinde să devină mai uleioasă ca de obicei, o poți folosi împreună cu anumite sucuri de fructe citrice (lămâie, lime sau portocale).
  • Un produs lactat (bogat în acid lactic), cum ar fi iaurtul, smântâna și laptele, poate fi substituentul perfect al acidului din fructe, dacă tenul tău este unul uleios.
  • În lunile de iarnă, tenul tău va fi mai uscat și, de aceea, va trebui să amesteci aspirina cu ceva emolient, cum este mierea sau uleiul de măsline.
  • Aspirina poate fi utilizată și dacă ai tenul ceva mai uscat și sensibil, dacă în masca realizată adaugi și o linguriță de miere sau pulpă de aloe vera.

Tratează acneea și previne apariția punctelor negre. Aspirina este un remediu din timpuri vechi pentru petele de pe piele și coșurile cauzate de acnee.
Cum procedezi: Ai nevoie de 2 tablete de aspirină pe care le zdrobești bine; adaugi puțină zeamă de lămâie pentru a obține o pastă, cu care te dai pe zonele afectate ale tenului. După 5-10 minute, clătește-te bine, fără să freci. Acidul salicilic din aspirină îți va usca imediat comedoanele, reducându-le și făcându-le mai puțin vizibile.

Menține pielea tânără. Inflamațiile de la nivelul pielii se pot manifesta într-o varietate de moduri, inclusiv acnee, cuperoză și semne vizibile de îmbătrânire (riduri și lăsarea pielii). La rândul lui, colagenul este și el afectat, astfel că procesul de îmbătrânire se accelerează. Pentru că doar colagenul este cel care dă fermitate pielii, menținând-o fină și elastică, atunci când nivelul acestuia suferă dezechilibre, pielea începe să piardă din frumusețe.

Din acest motiv și datorită caracteristicilor sale unice, care combat inflamația, aspirina este un remediu de nădejde, ce întârzieefectele trecerii timpului pe chipul tău.
Cum procedezi: Adaugă 1 lingură de miere la 5 comprimate pisate de aspirină și fă o pastă groasă. Las-o pe ten timp de 10-15 de minute și apoi clătește cu apă caldă.

Reduce aspectul pungilor de sub ochi. Proprietățile anti-inflamatoare ale aspirinei fac minuni și în cazul ochilor obosiți și umflați. Acest medicament reduce destul de mult umflăturile cauzate de oboseală, retenție de apă sau de infla¬marea si¬nusurilor.
Cum procedezi: Ai nevoie de 3 comprimate, pe care le dizolvi în puțină apă. Imediat ce ai obținut o pastă, aplic-o pe zonele cu probleme și las-o 10-15 minute, dar ai grijă să nu-ți intre în ochi. Cu timpul, vei putea observa diferența.

Îndepărtează stratul de celule moarte. Dacă îți dorești un ten reîmprospătat, fără să investești în produse cosmetice, atunci folosește aspirină și pentru această procedură. Este practic cea mai ieftină formă de exfoliere la care poți recurge.
Cum procedezi: Ai nevoie de 5-6 tablete de aspirină pe care le pisezi și le combini cu câteva picături de apă, doar cât să obții o pastă. Aplică masca pe față și las-o timp de 10-15 minute. Clătește cu apă caldă; acidul acetilsalicilic din aspirină îți va exfolia pielea, care va căpăta un aspect mai tânăr.

Tonic facial. Aspirina acționează ca un antiseptic natural pentru piele, de aceea îți poți pregăti și păstra la rece o loțiune tonică, pe bază de acid acetilsalicilic.
Cum procedezi: În jumătate de cană de apă, dizolvă 8-10 tablete de aspirină și adaugă 4 linguri de oțet alb sau oțet de mere. Amestecă bine și păstrează lichidul într-o sticlă închisă la culoare. Aplică tonicul pe fața curată, stai 10 minute și apoi clătește cu apă caldă.

Remediu pentru bătături. Pulberea de aspirină este eficientă și în cazul bătăturilor.
Cum procedezi: Amestecă aspirină pulbere (2-3 comprimate) cu o jumătate de linguriță de suc de lămâie și puțină apă. Pasta obținută o aplici pe bătătură și apoi îți înfășori laba piciorului cu o pânză încălzită. După 15 minute, scoate pânza și freacă pielea aspră a bătăturii cu ajutorul unei pietre ponce.

Ține sub control mătreața. Chiar și pentru părul vopsit, aspirina este eficientă în combaterea mătreții, astfel că vei putea renunța în cel mai scurt timp la șampoanele destinate acestei probleme.
Cum procedezi: Pisează 2 pastile de aspirină și combină-le cu cantitatea de șampon pe care o folosești în mod normal, pentru două spălări (aplicări). Folosește șampon normal, nu anti-mătreață.Reface culoarea părului. Pentru că sezonul cald și-a pus amprenta și asupra părului, vei avea nevoie de un ajutor de nădejde pentru a-l resuscita. Clorul din bazine, apa sărată a mării sau simplele raze ale soarelui sunt cei mai nocivi factori pentru structura firului de păr, ducând la decolorarea acestuia. Cu puțină aspirină, vei putea remedia situația.
Cum procedezi: Dizolvă 6-8 pastile în 500 ml de apă și spală-te cu această soluție pe păr. Las-o să acționeze timp de 10-15 minute și apoi clătește bine cu apă caldă. Vei obține rezultate cu adevărat vizibile după numai câteva utilizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.