ATAC DEVASTATOR: Sunt peste 320 de morţi şi bilanţul este provizoriu

Anunţul dezastrului a fost făcut de un înalt oficial ONU: El a afirmat că biroul său a primit informaţii, între care şi o înregistrare video, privind posibila folosire de ‘agenţi toxici’ într-un atac.

Loviturile aeriene lansate de Siria şi Rusia în zone controlate de rebeli s-au soldat cu moartea a 230 de civili în ultima săptămână, fiind cele mai grave violenţe din acest conflict şi care ar putea constitui crime de război, a declarat sâmbătă Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Raiad al-Hussein, relatează Reuters.
El a afirmat că biroul său a primit informaţii, între care şi o înregistrare video, privind posibila folosire de ‘agenţi toxici’ într-un atac lansat pe 4 februarie în oraşul Saraqeb, controlat de rebeli, din provincia Idlib.

‘După şapte ani de blocaj în Consiliul de Securitate al ONU, situaţia din Siria necesită să fie semnalată la Curtea Penală Internaţională precum şi mai multe eforturi coordonate ale statelor pentru a aduce pacea’, a declarat Zeid, potrivit unui comunicat.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.