Atac spumos la Loteria bonurilor: Câştigătorii să aducă bani de acasă. Teodorovici, posibil Vâlcov 2

loterie bonuriLoteria bonurilor a căzut în derizoriu prin numărul imens de câştigători care ajung să primească sume foarte mici. Eşecul demersului este scos în evidenţă de deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, care susţine că, în curând, Fiscul le va cere câştigătorilor să aducă bani de acasă.

„Ca aproape orice acţiune întreprinsă de Guvernul lui Victor Ponta, loteria bonurilor s-a transformat într-un eşec. Potrivit celor mai recente date, peste 6.000 de bonuri au fost deja depuse la administraţiile fiscale, fiind câştigătoare, în condiţiile în care ultima zi de depunere este 13 mai. Nu exclud ca, până atunci, Fiscul să le solicite, de fapt, câştigătorilor, să aducă bani de acasă. E un efort birocratic urias, care nu aduce insa cetatenilor beneficii reale. In plus, remarc faptul că angajaţii ANAF îşi pierd vremea în mod inutil în acest proces: potrivit regulamentului loteriei, inspectorii trebuie să meargă la magazinul care a emis bonul şi să confirme autenticitatea lui. În loc să depisteze prioritar marea evaziune fiscala – după ce ANAF a declarat război covrigăriilor, tarabelor şi buticurilor – inspectorii sunt trimişi să verifice bonuri de 6 lei”, afirmă Raeţchi.

Ovidiu Raeţchi este de părere prin promovarea acestor idei scopul ministrului Teodorovici ar putea să fie acela de a distrage atenţia de la dezvăluirile din presă privind situaţia sa financiară si juridică.

„Ignorand criticile şi glumele care se fac pe seama loteriei bonurilor, ministrul Teodorovici vrea să organizeze şi o tombolă a bonurilor la legume şi fructe. Evident, o loterie a zarzavaturilor e un bun simbol al eficientei cabinetului Ponta la trei ani de guvernare cu zero kilometri de autostrada. Probabil ca prin lansarea unor astfel de idei creative, Eugen Teodorovici are alt obiectiv: acela de a distrage atenţia de la propriile probleme cu finanţele. Deşi dezvăluirile din presă continuă, ministrul Finanţelor nu a oferit lămuriri în chestiuni care îl vizează direct: încasează bani din chirii suspecte, face donatii sub un nume fals şi trebuie să achite credite care cu greu pot fi acoperite din veniturile realizate potrivit declaraţiei sale de avere. După Darius Vâlcov, avem un nou ministru de Finanţe care nu isi va putea justifica veniturile in fata Justitiei?”, mai spune deputatul liberal.

Sursa: stiripesurse.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.