ATENTAT cu BOMBĂ în Turcia: Cinci soldaţi şi un poliţist au fost UCIŞI

police_turkeyCinci soldați turci și un polițist din forțele speciale au fost uciși, sâmbătă, într-un atentat cu bombă atribuit rebelilor PKK la Nusaybin, în sud-estul Turciei majoritar kurd, a relatat agenția Dogan, preluată de AFP.

Acești membri ai forțelor de ordine participau la o operațiune militară în acest oraș din provincia Mardin, când o bombă lăsată de militanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a explodat, a precizat agenția de presă turcă, informează Agerpres.

În Nusabayin este impusă restricția de circulație de la jumătatea lunii martie și forțele de ordine efectuează acolo o operațiune majoră contra activiștilor PKK, care, potrivit autorităților, au săpat tranșee și au ridicat baricade.

Joi, un atentat la Diyarbakir, principalul oraș cu majoritate kurdă din sud-est, a ucis șapte polițiști și a rănit 27 de persoane când o mașină capcană a explodat la trecerea unui autobuz de poliție.

Presupusul autor al acestui atentat a fost arestat sâmbătă în cartierul unde a avut loc explozia, potrivit poliției. Atacul a fost revendicat de HPG, aripa militară a Partidului Muncitorilor din Kurdistan, „ca represalii la atacurile armatei turce în Kurdistan”.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.