Atentat terorist de ultimă oră! Cel puţin 15 civili, inclusiv copii, au fost ucişi. Alte 20 de persoane au fost rănite grav

Atentat terorist de ultimă oră! Cel puţin 15 civili, inclusiv copii, au fost ucişi. Alte 20 de persoane au fost rănite grav

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Cel puţin 15 civili, inclusiv copii, au fost ucişi  într-o explozie în provincia Ghazni din sud-estul Afganistanului, a anunţat Ministerul de Interne afgan, citat de dpa şi Reuters.

Oferta de REVELION  2020 la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATENTAT soldat cu 15 morţi, printre care şi copii, în provincia Ghazni din Afganistan

Atentat lângă Kabul, Afganistan. Alte 20 de persoane au fost rănite în deflagraţia care a survenit în timpul unei ceremonii de citire din Coran, a menţionat purtătorul de cuvânt al ministerului, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, explozia s-a produs la ora locală 02.00 P.M. (09.30 GMT) în districtul Gilan şi a avut la origine o ricşă-capcană încărcată cu explozibil.

În schimb, un purtător de cuvânt al guvernatorului din Ghazni a afirmat că elementele iniţiale ale anchetei sugerează că explozia a survenit în momentul în care un comerciant ambulant a fost înconjurat de copii, confirmând că în apropiere avea loc o ceremonie de citire din Coran.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată.

Ghazni este una dintre cele mai volatile provincii din Afganistan, militanţii talibani controlând circa jumătate din teritoriu.

Afganistanul continuă să fie scena unor violențe îndreptate împotriva civililor în pofida faptului că guvernul de la Kabul poartă negocieri cu insurgenții talibani încă din luna septembrie pentru a pune capăt războiului de 19 ani în contextul în care statele occidentale și-au redus semnificativ numărul de soldați din țară.

Majoritatea victimelor din atacul de vineri aveau sub 18 ani, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernatorului provinciei Ghazni.

Atentatele cu bombe magnetice de mici dimensiuni plasate sub vehicule îi îngrijorează tot mai mult pe oficialii afgani și activiști, aceștia dând vina pe talibani pentru aceste atacuri.

Cel puțin 10 oficiali guvernamentali au fost uciși de acest tip de bombe artizanale în ultimele săptămâni, majoritatea în capitala Kabul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.