ATENTAT TERORIST de ultima ORA!  Șase polițiști au murit. 22 de persoane rănite grav

ATENTAT TERORIST  de ultima ora!  Șase polițiști au murit. 22 de persoane rănite grav

Un atentator sinucigaş cu bombă a atacat miercuri un vehicul al poliţiei în sud-vestul Pakistanului, omorând şase ofiţeri şi rănind alte 22 de persoane, transmite dpa.

Atacul cu bombă a avut loc în oraşul Quetta, capitala provinciei pakistaneze Balucistan, ce are frontieră cu Afganistanul şi Iranul.

Poliţiştii răniţi au primit îngrijiri medicale, dar unii dintre ei sunt în stare critică, a explicat medicul Mohamed Faruk, de la spitalul civil din Quetta.

Atacul a fost revendicat de talibanii din Pakistan într-un e-mail trimis presei. ”Un mujahedin de-al nostru a comis atacul”, a declarat Mohamed Khorasani, purtător de cuvânt al mişcării talibane pakistaneze.

Balucistan, una dintre cele mai mari şi mai instabile provincii din Pakistan, se confruntă cu o ameninţare multiplă din partea talibanilor, a militanţilor suniţi şi a insurgenţilor naţionalişti care luptă pentru eliberarea provinciei lor.

Deşi violenţele s-au redus după ampla ofensiva lansată în 2014 de armata pakistaneză împotriva militanţilor islamişti, grupările jihadiste încă deţin capacitatea de a lansa atacuri-surpriză împotriva forţelor de securitate şi obiectivelor civile din Pakistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.